Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Του έργου !!!

Ειδικού Σχολείου: 

Ενημέρωση στην Επιτροπή Παιδείας 
για τις καθυστερήσεις στην παράδοση ! 
 Οι συνεχείς παρατάσεις στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του νέου Ειδικού Σχολείου στην Μπόχαλη και οι αργοί ρυθμοί εξέλιξης των εργασιών για την κατασκευή του κτηρίου προκαλούν έντονη ανησυχία, προβληματισμό και επιφυλάξεις και το θέμα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ζακυνθίων.

 Η συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Κόκλα το θέμα του Ειδικού Σχολείου θα βρεθεί στο επίκεντρο με ενημέρωση που θα γίνει από το Διευθυντή Παναγιώτη Κλάδη. Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα του Ερμή, η τελευταία προθεσμία παράδοσης του έργου ήταν η 31η Μάρτη και παρήλθε με την οικοδομή να είναι ημιτελής. 
 Το νέο κτήριο αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ειδική εκπαίδευση στη Ζάκυνθο που παράλληλα με τα σοβαρά προβλήματα στελέχωσης με προσωπικό, έρχεται αντιμέτωπη και με προβλήματα υποδομών:
 Στο υφιστάμενο κτήριο συνωστίζονται οι δομές του Ειδικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του ΕΕΕΕΚ ενώ δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο προαύλιο. 
Η κατασκευή του νέου σχολείου πέρασε από 40 κύματα με περιπέτειες ως προς την ένταξη του και πρόκειται για το μοναδικό έργο σχολικής υποδομής που κατασκευάζεται στο νησί μας τα τελευταία χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν
 πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο. 
 Η Επιτροπή Παιδείας θα πρέπει να δει το θέμα επί της ουσίας και όχι να περιοριστεί μόνο σε συζήτηση και προβληματισμό, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση. 
 Η απαλλοτρίωση για το 6ο Δημοτικό.  
 Ένα ακόμη θέμα που σύμφωνα με τον 
κ. Κόκλα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση είναι και αυτό που αφορά την απαλλοτρίωση της απαιτούμενης έκτασης για να εξασφαλιστεί δρόμος πρόσβασης αλλά και χώρος στάθμευσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλης, διαδικασία που παραμένει σε εκκρεμότητα επί μακρόν.

 Πηγή: ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου