Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ο Δήμος μας !!!!

 Πρωταγωνιστής

 Στον νέο Φορέα του Ελληνικού !!!
 Από το έδρανο της Βουλής μίλησε σήμερα για την επένδυση του Ελληνικού και συγκεκριμένα για το "Φορέα Διαχείρισης", ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.
Με τις προτάσεις μας που έγιναν δεκτές κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τόνισε,
διαψεύδονται και οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για ιδιωτική πόλη, μπάρες στις εισόδους και γενικά για γκέτο πλουσίων, και επιπλέον διασώζεται και το κύρος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". 
 Στα πλαίσια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη
 Βουλή την Πέμπτη, και στο οποίο περιλαμβάνεται και η σύσταση του "Φορέα Διαχείρισης" των κοινοχρήστων χώρων της επένδυσης του Ελληνικού, ως αναβλητική αίρεση για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. 
 Ο Δήμαρχος κλήθηκε στην Βουλή στα πλαίσια της ακρόασης των φορέων για το πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να καταθέσει την άποψή του σχετικά με το προτεινόμενο νόμο, για την ίδρυση του “Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά".
 Ο Γιάννης Κωνσταντάτος με σύντομο και περιεκτικό λόγο, ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, το ΤΑΙΠΕΔ και την κυρία Πέρκα ως συντονίστρια του έργου, οι οποίοι από την πλευρά του ο καθένας συνέβαλαν ώστε να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση και ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του "Φορέα Διαχείρισης" των κοινοχρήστων χώρων της επένδυσης του Ελληνικού, πλην του Μητροπολιτικού Πάρκου, τη συντήρηση και διαχείριση του οποίου θα έχει ο επενδυτής. 
 Αδιαμφισβήτητα τα όσα περιλαμβάνονται στον νόμο για την ίδρυση και λειτουργία του "Φορέα" είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών και της σκληρής διαπραγμάτευσης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους. 
 "Κατορθώσαμε να ανατρέψουμε όσα αρνητικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προέβλεπε η αρχική σύμβαση για το ρόλο που θα είχε ο "Φορέας Διαχείρισης" είπε ο Γιάννης Κωνσταντάτος. 
 "Όταν αντιληφθήκαμε ένα χρόνο πριν τι ακριβώς προέβλεπε το αρχικό σχέδιο αναθέσαμε σε εξωτερική εταιρεία την τεχνική και νομική διερεύνηση του θέματος, συντάξαμε τις προτάσεις μας, τις θέσαμε υπ' όψιν όλων των πολιτικών αρχηγών του δημοκρατικού τόξου και τις καταθέσαμε στην κυβέρνηση". 
 "Μετά από σκληρή δουλειά, ώρες συνομιλιών και διαπραγμάτευσης επί οχτώ μήνες", τόνισε, "πετύχαμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι παρούσα και να έχει καθοριστικό ρόλο στον "Φορέα Διαχείρισης", αφού το αρχικό σχέδιο δεν προέβλεπε τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πουθενά. 
 Διευκρίνησε πως o "Φορέας" θα εισπράττει μόνο τα ανταποδοτικά τέλη και πως οι δημοτικοί φόροι θα πηγαίνουν αναλογικά στα ταμεία των τριών όμορων Δήμων. 
Στο 9μελές διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου στην πλειοψηφία θα προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης θα έχει την πλειοψηφία συμμετέχοντας με τρία μέλη, όχι χαριστικά όπως είπε, αλλά ορθολογικά, αφού το 90% της επένδυσης βρίσκεται εντός των διοικητικών του ορίων και οι δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου με ένα μέλος, ενώ και ο πρόεδρος θα προτείνεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 "Με τις προτάσεις μας που έγιναν δεκτές κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τόνισε, διαψεύδονται και οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για ιδιωτική πόλη, μπάρες στις εισόδους και γενικά για γκέτο πλουσίων, και επιπλέον διασώζεται και το κύρος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".
 "Χαιρετίζουμε τον "Φορέα Διαχείρισης" έτσι όπως αυτός έρχεται προς ψήφιση κι αν κάτι κριθεί ότι θα έπρεπε ν' αλλάξει αυτό ίσως είναι οι εκπρόσωποι των υπουργείων που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με εκπροσώπους άλλων οργάνων της Αυτοδιοίκησης.
 Η Αυτοδιοίκηση και ο επενδυτής μπορούν να συνεργαστούν με επιτυχία στο μεγάλο αυτό έργο της ανάπλασης του Ελληνικού" κατέληξε ο Δήμαρχος. 
 Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.

πηγή: vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου