Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ....!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

 ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΣΤΟΝ ΣΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ 
 Εμφανίστηκε στο Συνέδριο ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλλαγιάννης, γνωστός φανατικός αντιπαπανδρεικός πρώην βουλευτής, από τους πρώτους που αμφισβήτησε τον πρωθυπουργό του το 2011 με αφορμή 
το δημοψήφισμα και με ένα μπακαλίστικο τρόπο παραθέτοντας απλώς νούμερα, κατηγόρησε και πάλι τον Γιώργο για την οικονομική κατάντια του ΠΑΣΟΚ, επικεντρώνοντας την κριτική του 
στην περίοδο 2009-2010.
 
 Όσοι είχαμε λειτουργήσει μέσα στο κόμμα αυτό για χρόνια, γνωρίζαμε πως ήταν 
η οικονομική διαχείριση και πριν την
 προεδρία Παπανδρέου. 
Γνωρίζαμε επίσης ότι οι ανάγκες προς τρίτους ήταν πολύ μεγάλες και τα δεδομένα τελείως διαφορετικά. 
 Αυτό που πρέπει να προσεχθεί πάντως είναι ότι την περίοδο στην οποία αναφέρεται επιλεκτικά ο Σαλλαγιάννης, το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα ισχυρό κόμμα της τάξης του 45% περίπου, δούλευε επαγγελματικά κόσμος και κοσμάκης στις υπηρεσίες του, οι κινητικότητα των στελεχών και η εν γένει πολιτική δράση του ως πολιτικού οργανισμού είχε τεράστιο κόστος. 
Τίποτε όμως από όλα όσα συνέβησαν 
δεν θα είχε συμβεί, αν το Βενιζελικό σύστημα παραεξουσίας, δεν αναλάμβανε δράση την πιο κρίσιμη στιγμή προκειμένου να ρίξει τον Παπανδρέου. 
 Αυτή ήταν η κύρια αιτία που κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ διότι μειώθηκε το κύρος του στην κοινωνία με όσα επακολούθησαν, ο Βενιζέλος απεδείχθη πολιτικά ανίκανος να εμπνεύσει , να ενώσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης και στις εκλογές του 2012 έλαβε ποσοστό 13.44% και 12,28% στις διπλές εκλογές που έγιναν Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Ταυτιζόμενος με τον Σαμαρά και καθιστώντας το κόμμα δεκανίκι της δεξιάς, ούτε αυτό το ποσοστό κατάφερε να κρατήσει και ήρθε η οριστική κατάρρευση. 
 Αν αντιθέτως έμεναν δίπλα στον πρωθυπουργό του κόμματος τους, όπως είχαν υποχρέωση και δεν τον εξανάγκαζαν σε παραίτηση, θα βλέπουμε αν θα υπήρχε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του. 
Μη ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο το ΠΑΣΟΚ είχε 153 ή 154 βουλευτές. Παραιτείται η Αποστολάκη λόγω του δημοψηφίσματος, μένουν 153. Απειλή η Καϊλή ότι αν έρθει νόμος για το δημοψήφισμα δεν τον ψηφίζει και ανεξαρτητοποιείται, 152. 
Στέλνει επιστολή η Κεφαλίδου και λέει αν φέρεις το νόμο….. πάμε στους 151. 
Απειλή η Τόνια Αντωνίου μένουν 150. Απειλή ο Λυντζέρης, λέγοντας ο Παπανδρέου είναι παρελθόν, φτάνουμε τους 149. 
Προστρέχει ο Σαλλαγιάννης στους αμφισβητίες 148 και πάει περίπατο η δεδηλωμένη. 
 Αυτά όμως τα αποκρύπτει ο εμπαθής κύριος Σαλλαγιάννης. Παραθέτει ξερά νούμερα για τις εντυπώσεις και κρύβει την ουσία που είναι η μεγάλη αποστασία του 2011. 
 Ναι, η αποστασία είναι κύρια αιτία για την οικονομική κατάρρευση. 
Διότι, ακόμα και λίγο πριν την αναγκαστική παραίτηση του, με όλο το διαπλεκόμενο πολιτικό και οικονομικό σύστημα απέναντι του, στις δημοσκοπικές μετρήσεις το ΠΑΣΟΚ είχε ποσοστό 28-30% στην πρόθεση ψήφου.
 Με ψηφισμένο μνημόνιο. 
 Αν λοιπόν δεν προσέτρεχαν οι βενιζελικοί βουλευτές και πρώτος ο Σαλλαγιάννης στην αποστασία το Νοέμβριο 2011 και άφηναν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό του έργο, ολοκληρώνοντας την τετραετία, η χώρα θα είχε βγει στις αγορές και ακόμα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή χωρίς κανένα οικονομικό πρόβλημα. 
 Τώρα κλαψουρίζουν για το κακό που 
τους βρήκε. 
Θυμίζουν τους κλέφτες που διώξανε τον νοικοκύρη από το σπίτι του, του πήραν όλα τα υπάρχοντα και τα σπατάλησαν στα ζάρια και τώρα παραπονούνται ότι έμειναν άφραγκοι εξ αιτίας του. 
Έλεος βρε παλικάρια.

Πηγή: Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου