Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Εκδόθηκε :

Από το Γραφείο Τύπου

 Η ακόλουθη ανακοίνωση του
 ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 
Δημοκρατών Σοσιαλιστών, 
 Με αφορμή και τη χθεσινή βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη: 
 Αν είναι αλήθεια πως οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να ακούν το λαό, είναι εξίσου αλήθεια πως μερικές φορές οφείλουν και να τον καθοδηγούν, αν θέλουν πραγματικά να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και το εθνικό συμφέρον.
 
 Η ανοχή μέρους του πολιτικού συστήματος στα άκρα – είτε θέλουν να προσδιορίζονται ως αριστερά, είτε ως δεξιά – το στρογγύλεμα του λόγου τάχα για να μην προκαλέσει, οι μισές κουβέντες και οι μισές αλήθειες, δεν εξυπηρετούν κανέναν, πλην όσων έχουν συμφέροντα που δεν αντέχουν το φως της διαφάνειας, της δημόσιας συζήτησης.
 Το διαρκές ολίσθημα στην κανονικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και πολιτικής βίας, πότε από τα δεξιά και πότε από τα αριστερά, όπως και η εκατέρωθεν κομματική εκμετάλλευση τέτοιων γεγονότων, πρέπει να αποκηρυχθεί από το πολιτικό σύστημα και να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από την πολιτεία.
 Ειδικά όταν ευαίσθητα ζητήματα σαν αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θα μείνουν σε εκκρεμότητα για το προσεχές διάστημα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με ευθύνη όσων εξάπτουν τα πολιτικά πάθη εις βάρος σοβαρών και δυσεπίλυτων ζητημάτων, είδαμε μία κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών στη Θεσσαλονίκη, με «Μακεδονομάχους» να βεβηλώνουν χθες το μνημείο για το Ολοκαύτωμα.
 mnimeio-olokaytwmatos 
Για να είμαστε ξεκάθαροι,
 Για αυτό δεν έχουν ευθύνη μόνο τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος σε αυτές τις πράξεις και επιθέσεις, αλλά και όσοι τους στρώνουν το χαλί, με αντικοινοβουλευτικό και πολωτικό λόγο, υστερικές δηλώσεις, και ψεύδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου