Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ελπίζω....!!!!

Αυτός ο Σεισμός 

Να ξυπνήσει τις συνειδήσεις εκείνων 
που έχουν την ευθύνη” 
 Χρυσόστομος για Στροφάδια:
 Στις νέες «πληγές» που δέχτηκε από τον Εγκέλαδο το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας στο ραδιόφωνο του –ΕΡΜΗ.

- Και αυτό που υπογράμμισε είναι η ανάγκη έστω και τώρα κάποιοι να αντιληφθούν την σημασία που έχει η διάσωση του Μνημείου.
 Από τις «βολές» του Μητροπολίτη δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι πρόσφατες αναφορές του Βουλευτή Ζακύνθου για το έργο των λιμενικών υποδομών που παρουσιάζεται ως προϋπόθεση για την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, ζήτημα το οποίο ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «εκ του πνηρού»…
 «Λυπάμαι πολύ γιατί όλες αυτές τις ημέρες βρισκόμουν στην Βρασοβία . 
Ελπίζω ο σεισμός αυτός να ξυπνήσει τις συνειδήσεις εκείνων που έχουν την ευθύνη και θα έπρεπε από τότε που είχαμε έτοιμη την μελέτη για τα Στροφάδια, να έχουμε δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 
Δεν αποκλείω τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές να εκδηλωθεί ενδιαφέρον, αλλά εμείς θα αξιολογήσουμε αυτό το ενδιαφέρον που θα είναι αποτελεσματικό και όχι κουβέντες του αέρα που έχουμε ακούσει πολλές φορές» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.
 Ο ίδιος θύμισε πως δεν είναι δυνατόν μια μελέτη για ένα Μνημείο Αιώνων που έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, να μην υπάρχει κανένας «φιλότιμος άνθρωπος» για να την στηρίξει.
 «Με συγκίνησε το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως εκφράστηκε στον Περιφερειάρχη και για αυτό το λόγο και ο κ. Γαλιατσάτος επισκέφτηκε τα Στροφάδια, ενώ ευθύς αμέσως εκφράστηκε και το ενδιαφέρον από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριάρχη. 
 «Όλα αυτά συμβάλουν για να ταρακουνηθούν κάποιοι» τόνισε. Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα των λιμενικών εγκαταστάσεων , τόνισε πως υπάρχει ήδη μια υποδομή που μπορεί να εξυπηρετήσει τα νησάκια και αναρωτήθηκε στην συνέχεια γιατί χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια για να εγκριθεί η μελέτη από την ΕΣΑΛ. 
 «Υπάρχουν υποδομές ώστε ανά πάσα στιγμή να μεταφερθούν υλικά και άνθρωποι, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηροί» σχολίασε και σημείωσε πως ο ίδιος χρειάστηκε να παρακαλέσει για να τεθεί το θέμα στην ΕΣΑΛ.

Πηγή : ermisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου