Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ...!

ΜΕ ΑΥΤΟ 

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ..... 
«Ας αποκαταστήσουμε την ενότητα του 
Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
 Ας μην εμπιστευτούμε ποτέ εκείνους που χτίζουν προσωπικές φιλοδοξίες, διχάζοντας την οικογένεια του ΕΛΚ με σοσιαλιστικές και φιλελεύθερες κατηγορίες. 

Στο όνομα της νίκης, ας επιστρέψουμε στις πνευματικές μας ρίζες και ας διακηρύξουμε την αναγέννηση της χριστιανικής δημοκρατίας», είπε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας από το Ελσίνκι.
 «Εάν είστε αντίθετοι με το κράτος δικαίου και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δεν είστε χριστιανός δημοκράτης. 
Αν δεν σας αρέσουν ο ελεύθερος τύπος και οι ΜΚΟ, εάν ανέχεστε την ξενοφοβία, την ομοφοβία, τον εθνικισμό και τον αντισημιτισμό, δεν είστε χριστιανός δημοκράτης», δήλωσε ο Πολωνός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, που ανήκει επίσης στο ΕΛΚ. Eνδιαφέρουσες τοποθετησεις αμφοτερες, ανεξαρτητα αν καποιος συμφωνει ή διαφωνεί. 
Προσωπικά έχω προβλημα και με τις δυο.
 Η πρωτη προσεγγιση αφορά μια Ευρωπη φοβικη, ένα χρυσο κλουβί, που δεν θα μπορεί να βρει το βηματισμό της σε ενα άκρως ανταγωνιστικο και παγκοσμιοποιημενο -ας μου επιτραπει η παραφραση- περιβάλλον. 
Μια τετοια ΕΕ, οχι απλά δεν με αφορά, αλλά με ανησυχεί, αν οχι τρομοκρατεί επι της ουσίας.
 Η δευτερη προσέγγιση που ηταν μια ευθεια βολη για πολλους για τον Ορμπαν, εξίσου δεν με καλυπτει. 
Δηλαδή στο ΕΛΚ ο θρησκευτικος προσδιορισμος προηγείται του δημοκρατη; 
Λυπαμαι αλλα ξέρω πολλους Εβραίους και άθεους που ειναι εξίσου δημοκρατες με Χριστιανους, οπως επίσης γνωρίζω κι αρκετους Χριστιανους και μη που ειναι εθνικιστές και ομοφοβικοι μεχρι αηδιας, επι της ουσιας καμια σχεση με δημοκρατες.
 Ο θρησκευτικος προσδιορισμος δεν συνεπάγεται αυτοματως ταυτιση με την καταδικη της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας, του εθνικισμού και του αντισημιτισμου, μην τρελλαθουμε κιολας. 
 Ενδιαφέρουσα η συγκρουση λοιπον Ορμπαν-Τουσκ, αλλά θα μπορουσε να αποκτήσει πιο ρεαλιστικα στοιχεία και να οριοθετησει επι της ουσιας το πολιτικο διακυβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών: δεν εχουμε τοσο συγκρουση αντιευρωπαΐστων με ευρωπαϊστές, οσο σκληρη αναμετρηση μεταξυ ευρωσκεπτικιστων και ευρωπαϊστων. 
Στο τελευταιο ζεύγος θα δοθεί η μάχη των μαχων και αφορά το μελλον της ΕΕ τόσο σε οικονομικο, μην το υποτιμουμε, οσο και σε πολιτικο επίπεδο. 
Ο απομονωτισμος που ευαγγελιζονται διαφορα στελεχη του ΕΛΚ κι οχι μονο σε πολιτικο επίπεδο υπόψιν, δεν ειναι ψιλα γραμματα οπως καποιοι το παρουσιάζουν εν Ελλαδι.
 Και οταν μαλιστα αυτά τα στελεχη διαθετουν και καμια 30ρια ευρωβουλευτες, τοτε μιλαμε για ισχυρά λομπι στην επομενη εκλογικη αναμετρηση
Σε κανεναν δεν περισσεύουν κουκια, 
για να το πω λαϊκιστι. 
Οπότε μην κάνουμε πως δεν βλεπουμε και τετραγωνιζουμε τον κυκλο ταχα.
 Χτες στο ΕΛΚ απέφυγαν εντεχνως την καυτη πατατα.
 Δεν θα μπορουν να την αποφυγουν αιωνιως.
 Λυπαμαι, αλλά δυο καρπουζια στην ιδια μασχαλη με τετοιο διακυβευμα, οχι απλα
 δεν γινεται, αλλά εκ των πραγματων
 ειναι ανεφικτο. 
Εκτος και αν μεταλλαχτουν καποιοι και προσαρμοστουν σε πιο συγχρονα δεδομενα. 
Πραγμα δυσκολο, οχι ομως κι ακατορθωτο στην πολιτικη διαδικασια. Ιδωμεν.!!! 

 Πηγή: Effrosyni Pavlakoudi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου