Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Mη κατοικήσιμα ...???

120 Σπίτια στη Ζάκυνθο...

 Είχαν καταγραφεί μέχρι χθες 
το βράδυ !
 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχων των κτιρίων που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό της περασμένης Παρασκευής και καθώς σήμερα συμπληρώνεται μία εβδομάδα από το γεγονός, πρέπει να επισημανθεί ότι η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

 Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που οι ζημιές είναι ελάχιστες και γι’ αυτό οι συμπολίτες μας πρέπει να ειδοποιούν όταν υπάρχει ζημιά στο κτίριό τους και όχι για κάτι πολύ απλό. 
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο –Ε- χθες το βράδυ, ο αριθμός των κτιρίων που χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα ήταν 120 από τα 250 που είχαν εξεταστεί.
 Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και αποτελείται από μηχανικούς και αρχιτέκτονες της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ).
 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πληγέντων και για την γρήγορη ολοκλήρωση των ελέγχων οι μηχανικοί έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες και πηγαίνουν σε διαφορετικά χωριά για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος. 
 Επειδή κάθε μέρα συρρέουν συνεχώς άτομα για να καταθέσουν αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ελεγχθούν τα σπίτια τους, εκτιμάται πως το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών θα μείνει στη Ζάκυνθο και την επόμενη εβδομάδα. 
 Ο αριθμός των κτισμάτων που έχει υποστεί ζημιές είναι μεγάλος και σύμφωνα με πληροφορίες τα πιο σοβαρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί σε κτίρια στις περιοχές Καλαμάκι, Λαγανάς, Λιθακιά, Κερί, Μαχαιράδο, Λαγοπόδο κλπ.
 Επίσης υπάρχουν κτίρια και στην πόλη που ο σεισμός άφησε πάνω τους «ανοιχτές πληγές». 
 Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών ο Δήμος ενημερώνει ότι για ζημιές τοιχοποιίας σε σπίτια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον Δήμο (Πλατεία Σολωμού 1) για να συμπληρώσουν αιτήσεις στο γραφείο Πρωτοκόλλου, στον 1ο όροφο. 
 Για ζημιές σε οικοσυσκευές σπιτιών κυρίας κατοικίας οι αιτήσεις υποβάλλονται στο τμήμα Πρόνοιας, στον 1ο όροφο (στο μικρό Διοικητήριο). 
 Τέλος, σε ό, τι αφορά σε ζημιές σε επιχειρήσεις αρμόδιος φορέας είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. 

 Πηγή: ermisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου