Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

11. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


 ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑ. 
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. 
 Μέρος 11ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ.!!!

 Όμως, η αξιοπιστία του Κινήματος Αλλαγής, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ, που είναι Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ «ΠΥΛΩΝΑΣ» του Κινήματος Αλλαγής.!!! 
 Τα Ψέματα και οι Συκοφαντίες των Πολιτικών Αντιπάλων εναντίον του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταρριφθούν, με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ όπλο που μπορεί να ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΙ τους Ψεύτες και τους Συκοφάντες : 
 ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.!!!!!! Αλήθειες, (που στην πλειοψηφία τους είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του κόσμου), και που πρέπει να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ.!!! 
 Η περίοδος 2012 – 2014, ήταν ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για το ΠΑΣΟΚ.!! Ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ (κυριολεκτικά και μεταφορικά), του Βενιζέλου με τον Σαμαρά, και η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε «ουρά» της Ν.Δ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ τη συντριπτική πλειοψηφία των ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα, το ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ «ΠΑΤΟ».!!!!! 
 (Τον Μάρτιο του 2015, οι Δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΠΑΣΟΚ στο 3%).!!!!!!!!!!!!! 
 Και όμως,!!!!!
 Ο …. Αντιπρόεδρος του Σαμαρά Βενιζέλος και «οι συν αυτώ», ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ.!!!!!!!!!!! 
 Με την (σε κάθε ευκαιρία) υποστήριξη των επιλογών της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, με την εξόφθαλμη συμπάθειά τους για τον Σαμαρά και τη Ν.Δ. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και την ΑΠΕΧΘΕΙΑ των Κεντροαριστερών ψηφοφόρων που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2012 – 2014, και ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους στο ΠΑΣΟΚ.!!!! Έτσι, αφ’ ενός μεν «ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ» το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, αφ’ ετέρου δε ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΝ τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.!!! 
 Γιατί με την συμπεριφορά τους, «ενεργοποιούν» τα αντι δεξιά Αντανακλαστικά των Κεντροαριστερών ψηφοφόρων, και τους κάνουν να πιστεύουν, πως ψηφίζοντες Κίνημα Αλλαγής, ψηφίζουν (εμμέσως), τη …. Ν.Δ.!!!!!
 Έτσι, άλλοι θα προτιμήσουν την ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές, και άλλοι (οι περισσότεροι), θα προτιμήσουν να ψηφίσουν τον Τσίπρα, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.!!!
 Έτσι, ο Βενιζέλος και «οι συν αυτώ», ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ.!!!! 
Ο δε Βενιζέλος, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ, Δηλώνει : Δεν πρέπει να υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 
Πρέπει να υπάρχει μία κυβέρνηση, η οποία να έχει εσωτερική σύνθεση με αντίβαρα και πρέπει να δίνει στη Δημοκρατική Παράταξη το ρόλο της, τον προγραμματικό, τον οποίο αξίζει να έχει και τον οποίο έχει ;!!!!!!! 
 Δηλαδή ο Βενιζέλος, αφ’ ενός μεν υποστηρίζει ότι μετά τις Εκλογές, πρέπει να σχηματιστεί Συγκυβέρνηση μεταξύ της Ν.Δ. και … του Κινήματος Αλλαγής, αφ’ ετέρου μας λέει (εμμέσως πλην σαφώς), ότι ΤΑΧΑ, την περίοδο που ήταν Αντιπρόεδρος του Σαμαρά, αυτός ΔΗΘΕΝ έπαιξε τον ρόλο του «αντίβαρου», και … διεκδίκησε για την Δημοκρατική Παράταξη, τον ρόλο της τον Προγραμματικό.!!!!!!! 
 Επειδή ο Βενιζέλος, Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ της Δημοκρατικής Παράταξης, νομίζει ότι μπορεί να λέει όποιες ανακρίβειες τον βολεύουν, με αναγκάζει να υπενθυμίσω τα … αντίβαρά του στην Κυβέρνηση Σαμαρά, στην οποία υπήρξε Αντιπρόεδρος.
 ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ : 
 Μετά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου του 2012, σύμφωνα με τα οποία κανένα Κόμμα δεν συγκέντρωσε 151 βουλευτές, θα ήταν ΠΑΡΑΛΟΓΟ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ να «συρθεί» η Χώρα σε Εκλογές για 3η συνεχόμενη φορά. 
 Μετά δε την για ακόμη μια φορά άρνηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσει στην άρση του Κυβερνητικού αδιεξόδου, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να «οχυρωθεί» πίσω από μια «στείρα» άρνηση, αλλά να συνδράμει στην άρση του αδιεξόδου !! Αλλά θα έπρεπε παράλληλα, να χειριστεί το θέμα, σύμφωνα με τις Αρχές και τις Αξίες της Παράταξης και σύμφωνα με το συμφέρον του Ελληνικού λαού. 
 ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ? 
 1ο ). 
Έπρεπε να κάνει ΣΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ότι θα στηρίξει στον σχηματισμό κυβέρνησης, το Κόμμα που θα έχει :
 Α. Τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών.
 Β. Την Πολιτική Βούληση, να υπογράψει Προγραμματική Συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, η οποία θα το δεσμεύει ως κυβέρνηση. Στην προγραμματική Συμφωνία, θα έπρεπε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να περιλαμβάνονται προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που θα στόχευαν: 
 α. Στην καταπολέμηση του κομματικού και πελατειακού Συστήματος.
 β. Στον εκσυγχρονισμό του κράτους.
 γ. Στην καταπολέμηση των Αιτίων που μας έφεραν στη Χρεοκοπία
. δ. Στην ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για τα Αίτια της Κρίσης. 
ε. Στην προστασία των Χαμηλών και Μεσαίων εισοδημάτων.
 2ο). Έπρεπε να κάνει ΣΑΦΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ότι το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ζητήσει ή να αποδεχτεί κυβερνητική θέση. 
(Υπουργείο, Γεν. Γραμματεία κ.ο.κ). 
(Δηλαδή, ουσιαστικά θα επρόκειτο για ψήφο «ανοχής»).
 3ο). Έπρεπε να κάνει επίσης ΣΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει «μπαγαποντιές» και ΑΘΕΤΗΣΕΙ όρους της Προγραμματικής συμφωνίας, τότε το ΠΑΣΟΚ θα την καταγγείλει στον Ελληνικό λαό, ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ- ΑΝΟΧΗΣ !!!
 Και τότε, θα κληθεί ο λαός να δώσει την λύση με την ψήφο του. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 12ο ΜΕΡΟΣ. 
(Όπου θα δούμε, τι από τα παραπάνω έκανε ο Βενιζέλος, και ποιά «αντίβαρα» έβαλε στην Κυβέρνηση Σαμαρά). 

 Πηγή: Apostolos Kyriakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου