Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.....

ΠΟΛΑΚΗΔΕΣ ..?

«Και δεν έχετε το δικαίωμα να παίζετε με τις ζωές του Ζακυνθινού λαού »

Τα Νοσοκομεία δεν είναι μαγαζάκια 
του εκάστοτε
 κυβερνητικού βουλευτή....?
Υπό «διάλυση» το νοσοκομείο Ζακύνθου. Κλειστά τμήματα. 
 Καταγγελίες για πολιτικές διώξεις .
 Ένα βήμα πριν την διάλυση φαίνεται πως είναι το νοσοκομείο Ζακύνθου, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών, εργαζομένων αλλά και ασθενών.

Μετά την ψυχορραγούσα παιδιατρική κλινική, η οποία λειτουργεί με έναν γιατρό αντί τουλάχιστον τεσσάρων και αυτόν αποσπασμένο από το ΠΕΔΥ, έβαλαν «λουκέτο» το δερματολογικό τμήμα, λόγω έλλειψης γιατρών και προσωπικού αλλά και το οφθαλμολογικό, στο οποίο υπάρχει γιατρός, αλλά είναι ρουσφετολογικά, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του, αποσπασμένος στο Κρατικό Αθηνών! 
Την ίδια ώρα κόκκινο έχει χτυπήσει η αντιπαράθεση της διορισμένης από την κυβέρνηση διοικήτριας του νοσοκομείου, Λίνας Τσαρίδου με το επιστημονικό συμβούλιο και την πλειοψηφία των γιατρών και των εργαζομένων, οι οποίοι την κατηγορούν ότι ευθύνεται για την κατάντια του νοσοκομείου και πως σε συνεργασία με τους πολιτικούς της προϊσταμένους και την βοήθεια κάποιων γιατρών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατασκευάζει κατηγορητήρια εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. 
Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η τιμωρία για απείθεια του Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής και προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου, κ. Παύλου Καψαμπέλη, επειδή όπως ισχυρίζεται η πλευρά της διοίκησης, δεν επαναλειτούργησε τα χειρουργεία, μετά το περιστατικό με τον θάνατο της 41 ετών μητέρας, το 2016, με αποτέλεσμα να μην χειρουργηθούν δύο ασθενείς και να μεταβούν για τις επεμβάσεις στην Πάτρα. 
Η πλευρά του τιμωρημένου για απείθεια διευθυντή της χειρουργικής, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και ψευδή αιτιολογία της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζει παράνομη και επισημαίνει πως τα χειρουργεία ήταν ανοικτά από την ημέρα που υπήρξε γνωμοδότηση της επιστημονική επιτροπής, και πως οι δύο ασθενείς υπέγραψαν πως οι ίδιοι δεν ήθελαν να χειρουργηθούν στην Ζάκυνθο αλλά στην Πάτρα.
Υπενθυμίζει μάλιστα με νόημα, πως ο ίδιος ο κ. Πολάκης, πήγε στο νοσοκομείο του νησιού και χειρούργησε ασθενείς, μετά την γνωμοδότηση της επιτροπής.
 Στην αντιπαράθεση μπήκαν και οι τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.
 Η ΝΟΔΕ της Ν.Δ. σε νέα σκληρή ανακοίνωσή της, στρέφεται κατά της διοίκησης του νοσοκομείου, ορισμένων γιατρών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρο Κοντονή. 
«Με μπαλώματα, ψέματα και τυχοδιωκτικές πρακτικές, προσπαθούν να κουκουλώσουν την ανικανότητα και το καταστροφικό τους έργο, τα κρατικοδίαιτα τσιράκια, οι σέμπροι και τα λιβανιστήρια του πρώην υπουργού και σύντομα πρώην βουλευτή Σταύρου Κοντονή. 
Από τη μία ρημάζουν το νοσοκομείο Ζακύνθου, κλείνοντας την παιδιατρική κλινική, το δερματολογικό και το οφθαλμολογικό, τον μοναδικό γιατρό του οποίου έστειλαν με ρουσφετολογική απόσπαση στο Κρατικό Αθηνών και από την άλλη κατασκευάζουν κατηγορητήρια και στήνουν σταλινικού τύπου κομματικές διώξεις εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. 
Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι και επιχειρούν, πριν φύγουν, να τα διαλύσουν όλα. 
Να ξέρουν ότι εμείς δεν θα τους αφήσουμε.» Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου από την πλευρά του, τάσσεται στο πλευρό της διοικήτριας την οποία στηρίζει με σθένος, αποδίδει το «κλείσιμο» της παιδιατρικής στις ομαδικές παραιτήσεις των γιατρών και κατηγορεί τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου ότι κρατούσε σκοπίμως κλειστά τα χειρουργεία, τα οποία τελικά άνοιξε ο κ. Πολάκης. 

 Πηγή: thepresident.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου