Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Το Κίνημα Αλλαγής...!

Έχει βαθιές 

 Κοινωνικές ρίζες και αναφορές εδώ 
και δεκαετίες..!!!!!!!
 Ακόμα και μια πρόχειρη ανάγνωση των πολιτικών εξελίξεων στο χώρο της κεντρο-αριστεράς μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για τους λόγους της τόσο εύκολης ιδεολογικής μετατόπισης του πρωθυπουργού και της αλλαγής της ρητορικής του. 

 Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κεντρώο κόμμα με αριστερή αναφορά.
 Είναι το μόνο σενάριο που μπορεί να διασώσει ό,τι διασώζεται από τη μεγάλη ήττα στις επερχόμενες εκλογές, που κατά την άποψή μου θα είναι και συντριπτική. 
 Η ήττα αυτή δεν έρχεται μόνο γιατί δεν καταργήθηκαν μνημόνια και ΕΝΦΙΑ ή γιατί δεν έγιναν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ή γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν τόσα άλλα που είχαν υποσχεθεί ο κος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 προεκλογικά.
 Η επικείμενη ήττα θα οφείλεται κατά βάση στη λογική διακυβέρνησης του κου Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
 Οι άλλοτε πολέμιοι της συντηρητικής Ε.Ε. εξελίχθηκαν στους πιο πρόθυμους και πιστούς υπηρέτες της. 
Κυβέρνησαν με την ακροδεξιά του κου Καμμένου και συνεργάστηκαν υπόγεια με την Καραμανλική τάση.
 Χρησιμοποίησαν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς προς ίδιον όφελος και, χωρίς κανένα ενδοιασμό, συμμάχησαν με πολιτικές τάσεις απροσδιόριστης ιδεολογικής ταυτότητας με βασικό τους όπλο τον λαϊκισμό. 
Στο σενάριο λοιπόν μιας κεντροαριστερής παράταξης απέναντι στη δεξιά του κου Μητσοτάκη, η απάντηση είναι μία. 
 Υπάρχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το χώρο. 
Με βαθιές κοινωνικές ρίζες και αναφορές εδώ και δεκαετίες.
Η παράταξη αυτή έχει όνομα. 
Κίνημα Αλλαγής.
 Μετά από πολλούς κλυδωνισμούς, αποχωρήσεις και μετατοπίσεις το Κίνημα, καθαρό πλέον και κατασταλαγμένο, έχει συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα. 
Το σχέδιο Ελλάδα. 
Ένα σχέδιο με θέσεις για το αύριο της χώρας απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στη συντηρητική αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας.
 Ο πόλεμος που δέχεται για την συρρίκνωσή του είναι, όντως, ανελέητος.
 Μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η παράταξη της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται υπό διάλυση. 
 Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε συναντήσεις, συζητήσεις και κομματικές συγκεντρώσεις βλέπουμε τους ίδιους τους πολίτες να τους διαψεύδουν. 
 Το γεγονός και μόνο ότι στις συγκεντρώσεις αυτές η συμμετοχή του κόσμου είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, μας δίνει ξανά την ελπίδα για την παράταξη και τη χώρα. 
 Και ειλικρινά δεν γράφω το θέλω μου. 
Αναφέρομαι σ’ αυτό που αντικρίζω και αντιλαμβάνομαι κάθε φορά που συναντιόμαστε με πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μόνο αξιόπιστο πόλο ενάντια στις συντηρητικές αντιλήψεις και πολιτικές της δεξιάς, καθώς και στο λαϊκισμό της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
 Κλείνοντας θα κάνω μια πρόβλεψη. 
 Το Κίνημα Αλλαγής θα ξεπεράσει κατά πολύ τα πρώτα διψήφια νούμερα στην επικράτεια. 
Θα είναι η δεύτερη δύναμη στο Νομό μας και θα εκλέξει βουλευτική έδρα. συσπείρωσαν, μας δυνάμωσαν και θα δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι στην παράταξη τον αγώνα που έρχεται. 
Με τόση ορμή που εύκολα θα παρασύρει και τη γέφυρα των στεναγμών, όπως χαρακτήρισε πρόσφατα η πρόεδρός μας, Φώφη Γεννηματά, μια ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της μεγάλης δημοκρατικής οικογένειας. 

Πηγή: Νίκος Στ. Τσακιρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου