Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Τίναξε...!

Ο Καραμανλής..!

 
 Την οικονομία στον αέρα ...? 
Διότι την περίοδο 2004-2009 ανέτρεψε τη σχέση ΕΣΟΔΑ-ΔΑΠΑΝΕΣ υπέρ των δαπανών. 
Όταν όμως δεν αυξάνεις τα έσοδα αλλά μόνο τις δαπάνες είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να παράγεις ελλείμματα.

Τα ελλείμματα βεβαίως για να καλυφθούν θέλουν χρήματα και συνεπώς προσφεύγεις σε δανεισμό. 
Όταν αυτό συνεχίζεται επί μακρόν είναι φανερό ότι θα οδηγηθείς σε αδιέξοδο αφού όντας αναξιόχρεος στερείσαι της δυνατότητας δανεισμού κάποια στιγμή με λογικά επιτόκια, μη δυνάμενος να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου. 
Αυτό συνέβη με την διακυβέρνηση του καταστροφέα Καραμανλή, γιαυτό στο παραπέντε δραπέτευσε δια των εκλογών το 2009 πετώντας την χειροβομβίδα που ήταν έτοιμη να εκραγεί στα χέρια του Παπανδρέου που τον διαδέχτηκε. 
Και η χειροβομβίδα είχε έναν συνδυασμό με εκρηκτικό μίγμα. 320 δισ χρέος και έλλειμμα 15.6% ήτοι 36 δισ, με πρωτογενές 24.5 δισ.
 Όση ήταν δηλαδή η μισθοδοσία τότε των Δημοσίων Υπαλλήλων. Αυτήν την εκρηκτική για τα ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα κατάσταση παρέδωσε ο Καραμανλής κι ας έχουν πέσει θεοί και δαίμονες να τον καλύψουν και να τον απενοχοποιήσουν, κυρίως με την απελπισμένη προσπάθεια να καταδικάσουν τον Γεωργίου.
 Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται όσο και να το θέλουν και όσο η Ν.Δ δεν την αποδέχεται δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει αξιοπιστία στα μάτια του ελληνικού λαού. 
Θα είναι πάντα υπόλογη ιστορικά για τη χρεοκοπία της χώρας που δεν έγινε άτακτη, επειδή ο Παπανδρέου δεν δίστασε να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να την εμποδίσει και να τη καταστήσει ελεγχόμενη με τη δημιουργία εξ υπαρχής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης στον οποίον προσέφυγαν και άλλες χώρες αλλά και οι εγχώριοι αντιμνημονιακοί επαναστάτες. 

 Πηγή:Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου