Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Εκθέτουν...!!!!!

Τον Τσίπρα 

Οκτώ υπουργοί: 
Επίδομα η 13η σύνταξη.  
 Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουν οκτώ υπουργοί της κυβέρνησης τον πρωθυπουργό που επιμένει να βαφτίζει «μόνιμο μέτρο» την δήθεν 13η σύνταξη, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται -δια των υπογραφών τους- ότι δεν αποτελεί παρά ένα ακόμη προνοιακό επίδομα που δεν έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα.
 
 Στην τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή αναφέρεται ρητώς ότι η «13η σύνταξη» θα διανεμηθεί μέσω του ΟΠΕΚΑ.
 Και για όσους πιθανώς να μην γνωρίζουν τι σημαίνει ΟΠΕΚΑ θα τονίσουμε ότι είναι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω του οποίου διανέμονται οι επιδοματικές παροχές. 
 Δηλαδή η κυβέρνηση παραδέχεται στην πραγματικότητα ότι η «13η σύνταξη» είναι ένα προνοιακό επίδομα ψηφοθηρικού χαρακτήρα και όχι θεσμοθετημένη μόνιμη και επαναλαμβανόμενη παροχή. 
Για την ιστορία την σχετική τροπολογία που εκθέτει τον πρωθυπουργό, υπογράφουν οι υπουργοί: 
Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Χουλιαράκης, Τάσος Πετρόπουλος, Θεανώ Φωτίου και Κατερίνα Παπανάτσιου. 
 Και επειδή το θέμα τείνει να ξεπεράσει τα όρια εμπαιγμού των συνταξιούχων αρκεί να σημειώσουμε τα εξής: 
 Εάν η κυβέρνηση επιθυμούσε πράγματι να είναι ένα μόνιμο μέτρο δεν είχε παρά να φέρει ένα νομοσχέδιο που θα πήγαινε στη Βουλή και θα θεσμοθετούσε αυτό που ο ίδιος ονομάζει «13η σύνταξη» ως μέτρο μόνιμο και επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 
 Το κονδύλι για την χορήγηση αυτού του ποσού θα βάρυνε τον ΕΦΚΑ και όχι βέβαια τον ΟΠΕΚΑ, ο οποίος χορηγεί μόνο επιδόματα. 
 Ο πρωθυπουργός όμως και το επιτελείο του έκαναν δύο «τρικ».
 Με το πρώτο, μεταφέροντας τον κονδύλι σε άλλον οργανισμό και όχι στον ΕΦΚΑ όπως θα ήταν το ορθό, διατηρεί λογιστικά πλεονασματικό τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς δεν εμφανίζεται να δαπανά χρήματα. 
Είναι η ίδια τακτική όπως αυτή της μη απονομής οριστικών συντάξεων. 
Εξάλλου επί ΣΥΡΙΖΑ τα «πλεονάσματα κόλποις κτώνται». Ταυτόχρονα, βαφτίζοντας «μόνιμο» ένα έκτακτο μέτρο, θεωρεί ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τη επόμενη κυβέρνηση, «δεσμεύοντάς» την να επαναλάβει αυτή την τακτική προκειμένου να μην βρεθεί εκτεθειμένη στα μάτια εκατομμυρίων συνταξιούχων.
 Αρμόδιος φορέας λοιπόν για να πληρώνει τη σύνταξη θα είναι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και όχι τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: 
«Το ποσό της εν λόγω σύνταξης καθορίζεται ανάλογα με το ποσό της ακαθάριστης μηνιαίας κύριας σύνταξης ή του ακαθάριστου ποσού που χορηγείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), μηνός Μαΐου του έτους χορήγησής της ως εξής:
 α) Για ποσό έως και 500,00 ευρώ, σε ποσοστό 100%. 
 β) Για ποσό από 500,01 έως και 600,00 ευρώ, σε ποσοστό 70%. 
 γ) Για ποσό από 600,01 έως και 1.000,00 ευρώ, σε ποσοστό 50%. δ) Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%».
 Το γεγονός παραμένει. 
Η κυβέρνηση περνά ως επίδομα της 13η σύνταξη με την υπογραφή οκτώ υπουργών της, επειδή δεν θα μπορούσε να περάσει μέσω ΕΦΚΑ την μονιμοποίηση της «13ης σύνταξης». 
Δεν θα μπορούσε γιατί δεν θα ήταν δυνατόν να αποσπάσει η σύμφωνη γνώμη των δανειστών που έχουν θέσει ως όρο τη μείωση της επιβάρυνσης των φορολογούμενων για την συνταξιοδοτική δαπάνη
. Παραπλανά, όμως, για να «εξαγοράσει» την εύνοια ψηφοφόρων, χωρίς στην πραγματικότητα να διασφαλίζει θεσμικά όσα τους προσφέρει. 
 Η απόγνωση για τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εξωθεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να εκτίθεται προσωπικά υιοθετώντας μακιαβελικές πρακτικές και επιμένοντας να λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο… 

 Πηγή:Του Θανάση Παπαδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου