Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Από το ΚΙΝΑΛ...!!

Το Ανακάτεμα..!

 Της τράπουλας με τις υποψηφιότητες.
-Ποιοι προορίζονται για την κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών 
Με μια ισχυρή ομάδα στα ψηφοδέλτια κάθε εκλογικής περιφέρειας θέλει να διεκδικήσει την τρίτη διερευνητική εντολή το Κίνημα Αλλαγής. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ 
Η Χαριλάου Τρικούπη ποντάρει στην γρήγορη αξιολόγηση της πρόσφατης μάχης που έδωσαν οι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές και στις άμεσες κινήσεις τόσο στο αυτοδιοικητικό πεδίο εν' όψει του δεύτερου γύρου, όσο και στην ταχύτατη επιλογή των υποψηφίων μπροστά στο νέο κύκλο του προεκλογικού αγώνα. 
Το παζλ των υποψηφιοτήτων έχει βέβαια συμπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του και μάλιστα πολύ πριν ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική καμπάνια των ευρωεκλογών. Ωστόσο είναι κοινό μυστικό στο ΚΙΝΑΛ ότι πολλές θέσεις έμειναν κενές ώστε η διάταξη των δυνάμεων να ολοκληρωθεί την ώρα της προκήρυξης των εθνικών εκλογών.
 Η «μητέρα των μαχών» αποτελεί άλλωστε κορυφαίο στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη μετά τις εκλογικές επιδόσεις της 26ης Μάη θεωρεί εφικτό τον στόχο για την εξασφάλιση της τρίτης εντολής από τις εθνικές κάλπες. 
Έτσι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σπεύδει από σήμερα να “ανακατέψει” εκ νέου την “τράπουλα” και να αρχίσει να κλείνει με δυνατές υποψηφιότητες τα ψηφοδέλτια σε καθοριστικής σημασίας για το συνολικό αποτέλεσμα εκλογικές περιφέρειες. 
Το σίγουρο είναι ότι το ανοιχτό προσκλητήριο αφορά καταρχάς όλους τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, που κατάφεραν παρά τον σκληρό ανταγωνισμό να συγκεντρώσουν αξιοσημείωτες δυνάμεις γύρω από την υποψηφιότητά τους. 
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προεργασία έχει ξεκινήσει από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ η ίδια η κυρία Γεννηματά έχει προγραμματίσει εκ του σύνεγγυς συζητήσεις με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. 
Σήμερα εν τω μεταξύ θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου οι υποψηφιότητες του Κυριάκου Κυριάκου (επικεφαλής Επικοινωνίας και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΟΚ), του Παναγιώτη Αβραμόπουλου (αυτοδιοικητικού στελέχους της Θεσσλαονίκης) και κάποιων άλλων στελεχών. 
Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στην ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την υποψηφιότητα κορυφαίων στελεχών του Κινήματος, όπως είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επανεξελέγη την Κυριακή στην ευρωβουλή.
 Ο κ. Ανδρουλάκης δεν απέφυγε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της καθόδους του και στις εθνικές εκλογές. 
Οι καλά γνωρίζοντες πρώτον τονίζουν ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο και δεύτερον επιμένουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης σκοπεύει να έχει έτσι κι αλλιώς πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.
 Εφόσον στο τετ-α-τετ με την κυρία Γεννηματά συμφωνηθεί η εξέλιξη αυτή, τότε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κατέβει το πιθανότερο στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας. 
Κάποιοι δεν αποκλείουν την συζήτηση και για το Νότιο Τομέα, παρότι η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι μία από τις τρεις που επιλέγει να κατέβει και η κυρία Γεννηματά. 
Ανοιχτό το παιχνίδι είναι βέβαια και για την Εύα Καϊλή η οποία επίσης επανεκλέχτηκε στο ευρωκοινοβούλιο, τον πρώτο επιλαχόντα, Νίκο Παπανδρέου, τον Γιώργο Καμίνη κα άλλους. 
Η λογική καθόδου των δημοφιλών στην «μητέρα των μαχών» θα προκαλέσει αναμφίβολα ενδιαφέρουσες καραμπόλες και θα αλλάξει τον χάρτη των δεδομένων για το ΚΙΝΑΛ. 
Ο Νίκος Παπανδρέου για παράδειγμα που έχασε την έδρα στο ευρωκοινοβούλιο λέγεται ότι κάθε άλλο παρά απορρίπτει την κουβέντα να ρισκάρει και στην κάλπη της 7ης Ιούλη. 
Στα κομματικά γραφεία ακούγεται επίσης η κάθοδος άλλων υποψηφίων ευρωβουλευτών, όπως του Σάκη Αρναούτογλου (στη Β’ Θεσσαλονίκης), του Γιάννη Βαρδακαστάνη (σε κάποια περιφέρεια του λεκανοπεδίου), των κυριών Μένης Μαλιώρη, Εύας Μπούρα, Έφης Χαλάτση (επίσης στο λεκανοπέδιο), της Λίτσας Κουρουπάκη στα Χανιά κα. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης θα κατέλθει είτε στο Δυτικό είτε στο Βόρειο Τομέα. 
Σημαντική χαρακτηρίζεται και η συζήτηση που θα γίνει μεταξύ της προέδρου του ΚΙΝΑΛ με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Γιάννη Σγουρό, που αν και δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο πέτυχαν ισχυρό διψήφιο ποσοστό στον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα.
 Όσο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο «γόρδιος δεσμός» θα λυθεί στο φινάλε της διαδρομής αναζήτησης των κατάλληλων υποψηφιοτήτων από την κυρία Γεννηματά. 
Έμπειρα στελέχη εκτιμούν ότι θα είναι κρίσιμη η επιλογή μετά από τα διαδοχικά τετ-α-τετ της ηγεσίας με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, 
Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη (που δεν αποκλείεται να κατέβει στην Α’ Αθήνας). 

Πηγή: TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου