Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΟΎΜΕ ..??

ΣΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ 

 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ 
Από Κίνημα Αλλαγής  Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα Σημεία Ομιλίας Γιώργου Καρρά 
Ειδικού Αγορητή στην ολομέλεια της Βουλής 

 Η καθυστέρηση με την οποία άρχισε η σημερινή συνεδρίαση μου δημιούργησε την αίσθηση ότι η Κυβέρνηση θα είχε αντιληφθεί το ατόπημά της, θα είχε πάει ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα μας ανακοίνωνε ο Πρόεδρος της Βουλής τη διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών.
 Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Δεν έχετε αντιληφθεί το μέγεθος του ατοπήματοςκαι συνεχίζετε να νομοθετείτε επί ανυπάρκτων θεμάτων. 
 Οι δύο συμβάσεις προς κύρωση δεν έχουν κανένα αντικείμενο επικαιρότητας, αντιθέτως είναι προφανές ότι επιδιώκετε μέσω κρυπτο-υπουργικών τροπολογιών να εξυπηρετήσετε πελατειακές σκοπιμότητες. Περιμένουμε λοιπόν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής. 
Να μας εξηγήσει ο κ. Βούτσης τί εννοούσε όταν είπε ότι αυτές τις μέρες έχουμε μία “ιδιότυπη” λειτουργία της Βουλής; 
 Η Βουλή είτε λειτουργεί, είτε κλείνει.
 Μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, που ήταν μία έντονη αποδοκιμασία της Κυβέρνησης, έπρεπε να είχαμε οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές.
 Το Προεδρείο οφείλει να προστατεύσει το κύρος της Βουλής.
Να διατηρεί ψηλά το δημοκρατικό ήθος, όχι να δέχεται τροπολογίες-επεμβάσεις σε πάγιες νομοθετικές ρυθμίσεις – σε θέματα αιγιαλού, σε θέματα δημόσιας περιουσίας κλπ. Διαβάζουμε σε δημοσιεύματα ακόμη και για 8 προσλήψεις φίλων και συγγενών, οι οποίες δεν έχουν διαψευσθεί και η σιωπή είναι ενοχή. 
 Αυτά καλείται η Βουλή να αποφασίσει; 
Όσο αυτά δεν διαψεύδονται, είμαι υποχρεωμένος να τα καταγγείλω από το βήμα της Βουλής, γιατί έχει πάψει οποιαδήποτε νομιμοποίηση της Κυβέρνησης να νομοθετεί υπό τις παρούσες συνθήκες. Έχουμε υπερβεί οποιοδήποτε μέτρο. 
Η Κυβέρνηση καλεί τα κόμματα να γίνουν συνεργοί και συμμέτοχοι σε όσα διαπράττει. Όχι λοιπόν. 
 Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα Αλλαγής, δεν μπορεί να συμπράξει σε τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
Η Κυβέρνηση πρέπει να διακόψει τη συζήτηση και ο Πρωθυπουργός να ζητήσει άμεσα την προκήρυξη εκλογών. Αποχωρούμε με το κεφάλι ψηλά και δεν συνεργούμε σε παραβιάσεις του κοινοβουλευτικού ήθους.

 Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου