Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Δεν υπάρχει...!!

Χρόνος για χάσιμο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΔΙΕΘΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
ΓΙΑ ΤΟ COP 25 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
 ΤΟΥ ΚΛΙΜΑ 
https://www.socialistinternational.org/…/cop25-si-calls-fo…/ 
Σήμερα, είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την κλιματική κρίση, καθώς ξεκινάει η Σύνοδος Κορυφής COP 25 στη Μαδρίτη. καθώς η κλιματική κρίση βελτιώνεται καθημερινά σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες εκθέσεις.
Δεν υπάρχει χρόνος για να χάσουμε, καθώς οι τρομερές συνέπειες είναι ήδη μέρος της καθημερινής μας εμπειρίας σε τόσες πολλές γωνιές του πλανήτη μας. 
Η Σοσιαλιστική Διεθνής, καλεί τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει και να στηρίξει τη συμφωνία του Παρισιού και τις δεσμεύσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα, προκειμένου να επιτευχθεί η ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2050. απαιτείται άμεση δράση για την εξασφάλιση των απαραίτητων μειώσεων των εκπομπών, όπως είναι επιτακτική ανάγκη να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου τα επόμενα δύο χρόνια.
Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε τη δράση για την αντιμετώπιση των επιχορηγήσεων των ορυκτών καυσίμων, τη φορολογία του άνθρακα, και τον τερματισμό κάθε νέου σταθμο
Πολυμερείς συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, εάν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να επιτύχουμε τη. 
Οι καλές προθέσεις δεν είναι πλέον αρκετές. Ήρθε η ώρα για δράση!
 Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες εκθέσεις κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη με αρνητικές συνέπειες που σε πολλές χώρες βιώνουμε καθημερινά.
 Η Σοσιαλιστική Διεθνής, καλεί τη διεθνή κοινότητα να αξιοποιήσει τη Συμφωνία του Παρισιού και την Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Δράση, ώστε να επιτευχθεί η ουδετερότητα του άνθρακα μέχρι 2050. Άμεσες ενέργειες χρειάζονται και για τη μείωση των ρύπων, καθώς είναι σημαντικό η υπερθέρμανση του πλανήτη να περιοριστεί στους 1,5 βαθμούς Κελσίου στα δυο επόμενα χρόνια.
 Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες αναφορικά με τις επιδοτήσεις των ορυκτών καυσίμων, τη φορολόγηση τους άνθρακα και βεβαίως, να προγραμματιστεί η λήξη της χρήσης του σταδιακά μετά το 2020. 
Η πολυμερής συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και κοινωνίας πολιτών είναι ουσιαστική για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση και να επιτευχθεί κλιματική δικαιοσύνη. 
Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, είναι ώρα για δράση. https://www.socialistinternational.org/activities/cop25-si-calls-for-increased-ambition-and-immediate-action-on-the-climate-emergency/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου