Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΩ ..!!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ

 Με Κυβέρνηση Καραμανλή
9 ΜΑΪΟΥ 2009
 Εκλεισε η Βουλή αιφνιδιαστικά χθες τη νύχτα Παραγραφή σκανδάλων 2004-2007
– «Ουσιαστική θεσμική εκτροπή» καταγγέλει ο Γ. Παπανδρέου 
– Συνεδριάζει εκτάκτως ο ΣΥΡΙΖΑ Αιφνιδιαστικά χθες η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της παρ΄ ότι είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας.

 Με την κίνηση αυτή, με τη λήξη δηλαδή της παρούσης κοινοβουλευτικής περιόδου, παραγράφονται όλα τα εκκρεμή σκάνδαλα της περιόδου 2004-2007. 
Εκλεισε η Βουλή αιφνιδιαστικά χθες τη νύχτα Παραγραφή σκανδάλων 2004-2007 – «Ουσιαστική θεσμική εκτροπή» καταγγέλει ο Γ. Παπανδρέου 
– Συνεδριάζει εκτάκτως ο ΣΥΡΙΖΑ Αιφνιδιαστικά χθες Παρασκευή η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της παρ’ ότι είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας. 
Με την κίνηση αυτή, με τη λήξη δηλαδή της κοινοβουλευτικής περιόδου, παραγράφονται όλα τα εκρεμή σκάνδαλα της περιόδου, παραγράφονται όλα τα εκρεμή σκάνδαλα της περιόδου 2004-2007. 
«Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλήςσυνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή», δήλωσε αργά τη νύχτα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ 
Γιώργος Παπανδρέου. 
 Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρει «Ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. 
Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα». Απο τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο 9/5 στις 17:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσουν εκτάκτως και από κοινού με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις. 
Τι προηγήθηκε Χωρίς καμία προειδοποίηση προς τα κόμματα και ενώ η διάσκεψη των προέδρων είχε καθορίσει την ημερήσια διάταξη της προσεχούς εβδομάδας, και μάλιστα με εμβόλιμες συνεδριάσεις για να ψηφιστούν σημαντικά νομοσχέδια, θυροκολλήθηκε νύκτωρ το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται η λήξη των εργασιών της Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής. 
 Το Κοινοβούλιο θα μείνει κλειστό για περισσότερο από έναν μήνα και οι εργασίες του προβλέπεται να επαναληφθούν μετά τη διενέργεια των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, αλλά σε θερινά τμήματα και όχι πλέον σε Ολομέλεια. 
 Κατά πληροφορίες, τις εξελίξεις αυτές προκάλεσε η πληροφορία για την επικείμενη διαβίβαση την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας Γερμανός από την Cosmote με βασικό κατήγορο τον παραιτηθέντα χθες από το βουλευτικό αξίωμα πρώην υπουργό κ. Χρ. Βερελή. 
 Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπανδρέου 
 Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλήςσυνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή. 
Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό. 
Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστικήαδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. 
Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.
 Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. 
Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός. 

 Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου