Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Σύντροφε μου :

ΣΤΑΥΡΟ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ..!!!

Γιατί η πένα σου γράφει τα γεγονότα με το όνομα τους...!!!

 Γράφει: Σταύρος Στραβόλαιμος

Υπήρξα ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σταύρου Μπένου, μαζί ξεκινήσαμε την προσπάθεια να πάρουμε το Δήμο Καλαμάτας με απόφαση της Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Μαζί του μπήκαμε υποψήφιοι και εκλεχτήκαμε σχεδόν όλα τα μελή τη της Σ.Ε της Οργάνωσης και τον στηρίξαμε με κάθε μέσο και τρόπο στην προσπάθεια του.

Επέτυχε σαν Δήμαρχος, άλλαξε την πόλη, δημιούργησε σχολή αυτοδιοικητική παράδειγμα προς μίμηση. Ο Γεννηματάς πρόθυμος αρωγός του στην δημαρχοντια του ιδιαιτέρως στους καταστροφικούς σεισμούς της Καλαμάτας το 1986. Ότι ήθελε το είχε, πάντα κέρδιζε τις μάχες υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
Το ΠΑΣΟΚ τον τίμησε με υπουργικούς θώκους και όταν αποχώρησε από την πολιτική, δημιούργησε το Διάζωμα που κάνει μια σπουδαία δουλειά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς αρχαίων θεάτρων της πατρίδας μας.
Ο Σταύρος Μπένος άφησε πίσω του τεράστιο έργο, ενταγμένος ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ στο δημοκρατικό στρατόπεδο, στο φιλολαϊκό σύστημα εξουσίας του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόστηκε από το 1981 και ύστερα και έδωσε στο λαό αέρα να ανασάνει. Τα χέρια του ήταν λυμένα μέσα σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που του παρείχε δυνατότητες, χωρίς αυτό το ανοιχτό, δημοκρατικό, ανθρώπινο, γενναιόδωρο και ριζοσπαστικό περιβάλλον τίποτα δεν θα μπορούσε να πετύχει όσο ικανός κι αν ήταν.
Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια καταφανώς επικοινωνιακή προσπάθεια ενημέρωσε τους Έλληνες ότι συστήνει μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Μάλιστα. Την ώρα που η πατρίδα μας χαροπαλεύει γενικότερα στα ανίκανα χέρια των δυο πρώην αντιμνημνονιακών βαθιά συντηρητικών πελατειακών δυνάμεων που εναλλάσσονται διαδοχικά στην εξουσία, η μετοχή Μπένου στην επικοινωνιακή αυτή φιέστα, το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι να γίνει ο ίδιος και η ιστορία του η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που θα εξαγνίσει την απίστευτη αδιαφορία και εγκληματική ανικανότητα της Δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Γιαυτό θεωρώ χρέος μου να μιλήσω. Τίποτα δεν πρόκειται να καταφέρεις φίλε Σταύρο, ακόμα κι αν έχεις τις καλύτερες των προθέσεων, μέσα στο πελατειακό, κακομαθημένο, διεφθαρμένο και ανάλγητο σύστημα εξουσίας της παράταξης που χρεοκόπησε τη χώρα και τώρα άφησε να καούν ξανά κοντά στο ένα εκατομμύριο στρέμματα γης με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το χέρι βοήθειας που δίνεις, δεν είναι για την πατρίδα, για τη χώρα, για τους Έλληνες που καταστράφηκαν από τους διαχρονικά ανικάνους που σε καλούν να βοηθήσεις με τις γνώσεις και την εμπειρία σου. Η συμμετοχή σου δεν είναι για το γενικό καλό αλλά πρωτίστως και κυρίως μια ευκαιρία και πολιτικό άλλοθι στη Δεξιά να απεμπολήσει τις ευθύνες της και να δείξει ότι τάχα δεν έχει πρόβλημα να αξιοποιεί και ικανούς ανθρώπους από την αντιπολίτευση.
Όσα όμως κι αν τάζουν, ότι και να υπόσχονται, όσα κοστούμια προθυμίας, γενναιοδωρίας και κατανόησης κι αν φορέσουν για στήριξη των περιοχών που επλήγησαν, το παράδειγμα του Ταμείου Μολυβιάτη που μάζεψε 130 εκατομμύρια και ακόμα να τα δουν οι πυρόπληκτοι του 2007 που και πάλι κάηκε η χώρα , δείχνει τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, όταν θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός.
Θα σε αδειάσουν πριν το καταλάβεις, εσύ απλώς θα προεδρεύεις και άλλοι θα αποφασίζουν. Δες πως κατάντησαν τον Χρυσοχοίδη που έγινε ουρά του Χαρδαλιά. Συνεπώς , κανένα πολιτικό σκεπτικό συναισθηματικού η ανθρωπιστικού περιεχομένου δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμμετοχή σου στο νέο σκηνικό υποκρισίας και μεγαλοστομίας που εμφανώς στήνει δολίως ξανά η Δεξιά στο όνομα της λατρεμένης της εξουσίας.
Γιαυτό φίλε Σταύρο θυμήσου το σύνθημα στο Δήμο Καλαμάτας «Με συγκριμένη δράση αντιπαλεύουμε τη Δεξιά» και μην τους κάνεις το χατίρι και τους αφήσεις να αμαυρώσουν την ιστορία σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου