Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ο Πρώην υπουργός:

Νίκος Σκουλάς..!!


Οι Κακοί δαίμονες του ΠΑΣΟΚ καραδοκούν,
Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύνεση. Ας θυμηθούμε το κατάπτυστο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ της 18 Σεπτεμβρίου 2007, που τότε προωθούσε τον Βενιζέλο, απευθυνόμενο προς τον Γιώργο Παπανδρέου ''Παρατηθείτε κύριε Πρόεδρε''...
Ο Σεπτέμβριο του 2007 που αναδεικνύει τον καταστροφικό ρόλο του Ευαγγέλου Βενιζέλου στη Δημοκρατική Παράταξη
και αποδεικνύει ότι η προσπάθεια απόδοσης των ευθυνών για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στον ηγέτη του Γιώργο Παπανδρέου είναι πολιτικά ανιστόρητη αλλά και εκ του πονηρού.
Νιώθω την υποχρέωση και την ανάγκη να ανακαλέσω τα πραγματικά γεγονότα, ιδιαίτερα για τους νέους, που βομβαρδίζονται με άθλια και αστήρικτη προπαγάνδα.
Όσοι γνωρίζουν τα πολιτικά πράγματα, αντιλαμβάνονται ότι η κρίση που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ σοβεί από πολύν καιρό με υπόγειες διαδρομές.
• Το βράδυ της Κυριακής, 16 Σεπτ. 2007, με την ανακοίνωση των ατυχών για το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου εκλογικά αποτελέσματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς καμιά προειδοποίηση ή εξήγηση, έσπευσε στο Ζάππειο για να δηλώσει παρών και να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – επιδεικνύοντας μια εντελώς ανάρμοστη πολιτική συμπεριφορά.
• Προφανώς είχε την κάλυψη αν όχι την καθοδήγηση του συγκροτήματος Λαμπράκη – Ψυχάρη που τη μεθεπομένη, δημοσίευσε το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο άρθρο
«ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ»
• Στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισέπραξε αυτό που άξιζε: Συνετρίβη. Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον γνωστό ευγενή του τρόπο, αντί να τον αποβάλει, τον σεβάστηκε και συνεργάστηκε μαζί, ο ΒΒ όμως επιδόθηκε στη γνωστή κακόβουλη και υπονομευτική τακτική του και… συνεχίζει!
• Αμέσως έκαμα την εξής πρώτη δημόσια δήλωση, την οποία οποία, φυσικά, δεν δημοσίευσε το «Βήμα» και την παραθέτω για ενημέρωσή σας.
«Η βιασύνη και ο άκομψος τρόπος ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ενδεικτική της πολιτικής του συμπεριφοράς. Αναγνωρίζω ότι έχει «λέγειν», όπως λένε στα χωριά μας. Είναι ευφυής αλλά «άγονα ευφυής».
Απόλυτη προτεραιότητά του, η προσωπική πολιτική ανέλιξη. Αν εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα ζητήσει την έγκριση του λαού για να κυβερνήσει περιστοιχιζόμενος από τα αποκαΐδια του τιμωρημένου ΠΑΣΟΚ, τους μαγαρισμένους, τους πολιτικούς γυρολόγους και, έστω, μερικά προβεβλημένα καλοπροαίρετα στελέχη που αντιδρούν «εν θερμώ» κάτω από τη συναισθηματική φόρτιση της ήττας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας συντηρητικός πολιτικός που χωρίς να έχει δεσμευτεί για τίποτα, εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για την προσωπική του προβολή. Έχει προ πολλού συγκροτήσει ομάδα για την υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος, εν αντιθέσει, επέδειξε θαυμαστή γενναιότητα, ήθος, υπευθυνότητα και πολιτική συνέπεια παίρνοντας επάνω του μερίδιο ευθύνης πολύ περισσότερο από ό,τι του αναλογεί. Ίσως πληρώνει την αφοσίωσή του στις δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες. Καλώς.
Στέκομαι ανεπιφύλακτα δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου και στηρίζω τις πρωτοβουλίες του με κάθε δυνατό τρόπο. Καλώ τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να επαγρυπνούν και να σταθούν εμπόδιο στη στραβή πορεία που άλλοι απεργάζονται για μας. Να στηρίξουμε τις δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες του διαλόγου, της σύνθεσης και της συναίνεσης για κοινούς στόχους καθώς και της επιλογής αρχηγού και να προσέλθουμε μαζικά στη σχετική ψηφοφορία.
Οι μέγήσουμε την προοδευτική παράταξη σε μια νέα πορεία που θα διασφαλίζει, την ιστορική της συνέχεια, τη δημοκρατική της ταυτότητα, την αυτόνομη λειτουργία και μια πορεία που δεν θα υπαγρες αυτές είναι ιστορικά κρίσιμες. Ως ενήμεροι και συνειδητοί πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούμε ώστε, με ανανεωμένη εμπιστοσύνη στον ηγέτη μας Γιώργο Παπανδρέου, να οδηορεύεται από το γνωστό πλέγμα των μεγάλων συμφερόντων.
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΛΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ. ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !!!
Πέραν τούτου, σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και πολιτικός διάλογος, με κύριο άλλά όχι μοναδικό στόχο την ενότητα και τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ – Kινήματος Αλλαγής.
Ο διάλογος πρέπει να αποβλέπει και στην πλήρη αποσαφήνιση της ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ με αναφορά στις αρχές και τις αξίες της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και το όραμα του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.
Με την μαζική μας συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες, ας επιδιώξουμε την πανηγυρική εκλογή του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και, ενωμένοι, να φέρουμε τη ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου