Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Δοκίμιο:

Περί της υγείας των εθνών...?

(Εδώ ο φίλος Θόδωρος Ζαρέτος έβαλε
μια τάξη στις σωστές αναλογίες):
"Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ"
==================
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ:
(από πρόσφατη ομιλία του)
«Ξεχωρίστε τους αληθινούς πατριώτες από τα καθάρματα και τους προδότες και φτύστε τους σαν μυγάκι που κατά λάθος τρύπωσε στο στόμα σας» γιατί «μια τέτοια φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να δυναμώσει τη χώρα».
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ:
(από ομιλία του στην ΚΕ)
Έτσι έχετε μπροστά σας δύο δυνάμεις. Από το ένα μέρος το κόμμα μας, που με πεποίθηση οδηγεί προς τα μπρος το προλεταριάτο της ΕΣΣΔ που χτίζει το σοσιαλισμό… από το άλλο μέρος την αντιπολίτευση που σέρνεται κουτσαίνοντας… σαν σαραβαλιασμένος γέρος, με ρευματισμούς στα πόδια. Με πόνους στη μέση, με ημικρανία στο κεφάλι που σπέρνει γύρω την απαισιοδοξία και δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα…».
ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ:
(από το «ο αγών μου»)
«…ο άνθρωπος δεν έχει παρά μονάχα ένα ιερό δικαίωμα κι αυτό το δικαίωμα είναι ταυτόχρονα το πιο απαράβατο απ’ τα καθήκοντά του: να προφυλάξει την αγνότητα του αίματός του για να διατηρηθεί ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα στην ανθρωπότητα που θα την οδηγήσει και θα την κάνει ικανή ν’ αναπτύξει τα’ ανώτερα προνομιούχα πλάσματά της».
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
«…Μην ξεχνάτε κύριοι ότι ευρισκόμεθα ενώπιον ενός ασθενούς, τον όποιον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέσει κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει περίπτωσις αντί διά της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας του, να τον οδηγήσει εις τον θάνατον… Οι περιορισμοί τους όποιους θα επιβάλλωμεν είναι το δέσιμον του ασθενούς επί της κλίνης διά να υποστεί ακινδύνως την εγχείρησιν».
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΛΙΤΣ ΛΕΝΙΝ:
(από γνωμικολογικές ατάκες του)
Να δοκιμάζεις τρυπώντας με ξιφολόγχες. Αν συναντήσεις ατσάλι, κάνε πίσω. Αν συναντήσεις χυλό, συνέχισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου