Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Ο «Λομπίστας» ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ..??

 Σήμερα τον  διέγραψε  το SPD..!!


Γκέρχαρντ Σρέντερ: Ο «εντιμότατος φίλος»

 του Βλαντίμιρ Πούτιν

Απειλή εκ των έσω;

«Αυτές τις μέρες, ο 77χρονος Σρέντερ αποτελεί κίνδυνο για το κόμμα του, για τον σημερινό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και, σύμφωνα με ορισμένους, για ολόκληρη τη χώρα», γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Η αποκάλυψη ότι ο πρώην καγκελάριος είχε τον Ιανουάριο συνομιλίες για τη Ρωσία με στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών και του SPD έριξε βαριά σκιά στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στον Λευκό Οίκο, στις αρχές Φεβρουαρίου, κατά την οποία ο Γερμανός καγκελάριος δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις για να πάρει σαφή θέση κατά του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ «δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Δεν εργάζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης. Δεν κυβερνά. Τώρα είμαι εγώ καγκελάριος», αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει ο Σολτς σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN εκείνες τις ημέρες.

Προ ημερών, μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ZDF, διέψευσε τις φήμες ότι επηρεάστηκε από τον Σρέντερ πριν από το ταξίδι που έκανε (αμέσως μετά από εκείνο στην Ουάσιγκτον) στη Μόσχα, για την πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

«Δεν του έχω ζητήσει συμβουλές, ούτε μου έχει δώσει», είπε Σολτς για τον πάλαι ποτέ πολιτικό προϊστάμενό του στο SPD. «Υπάρχει μόνο ένας καγκελάριος», επανέλαβε, «και αυτός είμαι εγώ».

Τρεις ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πάντως, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ανταγωνισμού έδωσε το «πράσινο φως» στη ρωσική Rosneft για την απόκτηση επιπλέον μετοχών του διυλιστηρίου PCK στο Βρανδεμβούργο, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό της στο 91,67%.

Τώρα, στο κυβερνών SPD εντείνονται οι φόβοι ότι εάν δεν λυθεί γρήγορα ο «γρίφος» Σρέντερ, η υπόθεση θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο κόμμα κατά τις τοπικές εκλογές, που θα γίνουν σε τρία γερμανικά κρατίδια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Οι αντιπολιτευόμενοι πια Χριστιανοδημοκράτες θέλουν να πάρουν «κρύα» εκδίκηση στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου