Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ:

ΜΠΡΟΣΤΑ .....!!

Η Ευρώπη πρέπει να παίξει τον ρόλο της:
 

 "Ξεκολλήστε" από την ομιλία Ζελένσκι και τη "μιζέρια" .... και ασχοληθείτε με τα ουσιαστικά θέματα που θα αντιμετωπίσουμε και θα πρέπει να βρούμε λύση σαν Ευρώπη και σαν χώρα μέλος της ΕΕ .

ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ 6/4 / 2000
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η Ευρώπη, μπορεί και πρέπει να παίξει έναν βασικό ρόλο και για την ίδια και τους λαούς της, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, εξανθρωπίζοντας την παγκοσμιοποίηση.
Παράδειγμα, ο πόλεμος για τον έλεγχο των προσωπικών και άλλων, δεδομένων.
Τα δεδομένα, είναι το νέο πετρέλαιο. Τα δικά μας δεδομένα αποτελούν πηγή χρημάτων για τις μεγάλες εταιρίες, που τα εκμεταλλεύονται για να μας επηρεάζουν εταιρίες διαφημιστικές, ή ακόμα και δυνάμεις κρατικές, για παρακολούθηση και πολιτική προπαγάνδα.
Γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν μορφές δημοκρατικού ελέγχου ή ακόμα και αυτοδιαχείρισης των δικών μας δεδομένων, κάτι που πρεσβεύει ως αρχή και η Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι, να συμβάλουμε ουσιαστικά στα οικονομικά του καθενός και στην ενίσχυση της δημοκρατίας;
Μπορούμε να ρυθμίσουμε τις εταιρείες που «θεσπίζουν νόμους» μέσω των εφαρμογών τους;
Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν συγκεντρώσει τεράστια δύναμη, μέσα από τους αλγόριθμους και τα bots ακυρώνουν την έννοια της ισηγορίας, την αρχή ότι όλοι έχουν ίση φωνή.
Χρειαζόμαστε ουσιαστικές ριζοσπαστικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.
Η Ευρώπη πρέπει να παίξει τον ρόλο της:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου