Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Να μην ξεχνάμε:

  ΠΟΤΈ ότι στη Ν.Δ ..

Που κυβερνά σήμερα από τον

Κυριάκο Μητσοτάκη..

Εμφανιζόμενη τάχα ως Κεντρώα και Μετριοπαθής Παράταξη,

Είναι συγκεντρωμένοι οι ίδιοι άνθρωποι που υπό τον Κ. Καραμανλή κατάφεραν μέσα σε διάστημα μόλις πεντέμισι χρόνων, στη διάρκεια της αλήστου μνήμης καταστροφικής περιόδου 2004-2009 και προκλητικά ονόμασαν μάλιστα «νέα διακυβέρνηση», να διπλασιάσουν το χρέος στα 320 δισ και να εκτοξεύσουν στα ύψη το δημοσιονομικό έλλειμμα στα 36 δισ, τινάζοντας την οικονομία του τόπου στον αέρα..??

Όσο χρέος είχε χώρα από το 1824 μέχρι το 2004, σε δυο δηλαδή αιώνες, άλλο τόσο δημιούργησαν ασύστολα οι γαλάζιοι φωστήρες στον ελάχιστο χρόνο των πεντέμισι χρόνων που βρέθηκαν στην εξουσία.

Κι όμως έχουν το θράσος να μιλούν, να αυθαδιάζουν και να μην αναλαμβάνουν την παραμικρή ευθύνη για ότι συνέβη.

Το γεγονός αυτό και μόνο, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν ιστορικές νομοτέλειες κοινωνικής προόδου, αλλά μόνο συνεχείς προσπάθειες, σταθεροί και οργανωμένοι συλλογικοί αγώνες από τις προοδευτικές δυνάμεις.

Και όταν λέμε προοδευτικές δυνάμεις, εννοούμε αποκλειστικά τις εντός των τειχών της Δημοκρατικής Παράταξης του κεντροαριστερού χώρου, αφού η άλλη «αριστερά» ασχολείται, άλλοτε ευθέως και άλλοτε εκ του πλαγίου, με το να παίζει άριστα και επιτυχημένα το ρόλο του αριστερού ψάλτη της Δεξιάς.

Είναι η αριστερά που συμμάχησε με τον ιδεολογικό εχθρό της το βρώμικο 1989, προκειμένου να κλείσει στη φυλακή τον λαοπρόβλητο ηγέτη της δημοκρατικής Παράταξης, τον Ανδρέα Παπανδρέου, με στημένες κατηγορίες και μάρτυρες του σκοινιού και του παλουκιού, για να μοιράσει τα ιμάτια του ΠΑΣΟΚ.

Η Ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι οι Δεξιές κυβερνήσεις το μόνο που έφεραν πάντοτε στην πατρίδα μας, ήταν φτώχεια, μιζέρια και παρακμή.

Με το λαό χωρίς δικαιώματα, επαίτη, περιφρονημένο και ταπεινωμένο, στο περιθώριο της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Γιαυτό είναι επιτακτική ανάγκη να οδηγηθούν ξανά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, όπως εύστοχα έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Γ. Παπανδρέου. Οι δοκιμές και τα πειράματα μαζί τους, αποδείχτηκαν καταστροφή για το τόπο...!!!

Πηγή : Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου