Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ:


ΠΕΡΙΣΣΥΛΟΓΗΣ..

ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ !

'' Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου ''
Φ Ο Β Α Μ Α Ι !!!
Γιατί το πολιτικό μας σύστημα στη πλειονότητα του, όποτε και όταν του δόθηκε η ευκαιρία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό και συνεχίζει να παραμένει προσκολλημένο σε ξεπερασμένες μεθόδους και πρακτικές που δεν υπηρετούν τίποτα παραπάνω από τα υπαρξιακά προβλήματα αυτών που πιστά το υπηρετούν ως κινητήρια γραναζάκια του.
Αλήθεια μέχρι πότε ακόμα θα αυτοθαυμάζονται και θα συνεχίσουν να μην παίρνουν χαμπάρι για όσα συμβαίνουν γύρο τους ;;
Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν, το μέγεθος της καθεστωτικής σήψης και της σοβαρής κρίσης που διέρχεται συνολικά η Κοινωνία μας ;;
Έφτασε ακόμα ένας χρόνος να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την επέτειο της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ.
Έφτασε ακόμα μια μέρα που αναγκαστικά θα καμαρώσουμε το ΄΄ΜΕΓΑΛΕΙΟ'' του πολιτικού μας συστήματος, τους γεννήτορες και τους σημερινούς του ''ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ'' επιγόνους που επιβίωσαν και συνεχίζουν να επιβιώνουν από την Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα με αμετροεπή και αλαζονική αυθεντικότητα Ιδεών, Οραμάτων, Αρχών και Αξιών εκμεταλλευόμενοι και οικειοποιούμενοι τη θυσία και το αίμα των αθώων θυμάτων της Εξέγερσης.
Παρακολουθούμε και πάλι, αυτές τις ''εορταστικές'' μέρες, τις διάφορες τεχνητές ή μη ''εντάσεις'' στον μαρτυρικό χώρο του Πολυτεχνείου, για το ποιος θα δείξει το ΕΓΩ του περισσότερο, πως και με πιο πιασιάρικα πολιτικάντικο τρόπο θα μετατραπεί σε ''Ιδιοκτήτη'' και ''Αυθεντικό'' εκφραστή εκείνου του αγώνα, σε ποιον θα επιτραπεί ή όχι να καταθέσει στεφάνι, ποιος κινδυνεύει να του τις βρέξουν κανονικά και με το νόμο, ποιος θα χειροκροτηθεί ή θα αποδοκιμαστεί περισσότερο και ποιος θα πάει φουριόζος χαράματα σαν το κλέφτη, για να κάνει το ''χρέος'' και να επιτελέσει το ''ιστορικό'' του καθήκον. Άσχετα αν στη συνέχεια εξακολουθήσει να επιτελεί το ''θεάρεστο'' πολιτικό και κοινωνικό έργο του.
Προσωπικά αισθάνομαι, πραγματικά, ντροπή γιατί βλέπω να συνεχίζεται αυτή η ανεπίτρεπτη και βάναυση προσβολή της Ιστορικής Μνήμης.
Αισθάνομαι ντροπή γιατί, αποκλειστικά με ευθύνη του πολιτικοοικονομικού συστήματος, τα σημερινά παιδιά δεν μαθαίνουν την πραγματική διάσταση εκείνης της μοναδικής εξέγερσης της οποίας την ευθύνη και το βάρος φορτώθηκαν μερικές χιλιάδες Σχολιαρόπαιδα Φοιτητές.
Δεν μαθαίνουν την πραγματική ιστορία, γιατί κάποιους χαλάει, ούτε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της και πάνω απ' όλα τα συνθήματα και το βαθύτερο νόημα τους, γιατί τότε το αφήγημα τους καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.
Αυτό που, δυστυχώς, διδάσκονται και μαθαίνουν, από επιτήδειους ''Μέντορες'' είναι να συμμετέχουν, με το πρόσχημα της υπεράσπισης αρχών και αξιών, στη μπαχαλοποίηση και οικειοποίηση ενός ιστορικού γεγονότος το οποίο έπρεπε να έχει αγκαλιαστεί από όλους και να αποτελέσει την ΄΄ Ιερή Αγελάδα΄΄ της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.
Γι' αυτό, σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι επίκαιρος, ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ που έγραψε το ''ΦΟΒΑΜΑΙ'' για όλους εκείνους που επί 7 χρόνια έμειναν αμέτοχοι στο έγκλημα της κατάλυσης της Δημοκρατίας και για όλους εκείνους που έκτισαν καριέρες εκμεταλλευόμενοι δόλια τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.
Ξέρω ότι σε πολλούς δεν θα αρέσουν τα γραφόμενα μου και πολλοί αυτόκλητοι θεματοφύλακες, της ιστορικής αλήθειας, θα με κρίνουν προσπαθώντας να με κατατάξουν εκεί που εξυπηρετούνται προσωπικές τους επιδιώξεις και άλλοι στόχοι με τους οποίους ουδέποτε είχα σχέση.
Όποιος έχει παρακολουθήσει τις παρεμβάσεις μου, σε ότι αφορά την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα διαπιστώσει ότι, οι απόψεις μου και η στάση μου παραμένουν αναλλοίωτες, όλα αυτά τα χρόνια...!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου