Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ :

 Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ..!

ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!

Παρακολουθώντας την καθημερινή ειδησεογραφία και τον δημόσιο διάλογο έτσι όπως αυτός εξελίσσεται στα ΜΜΕ, αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων, φαίνεται τελικά, ότι το όλο σκηνικό όπως στήνεται, πάμε ολοταχώς για πρόωρες εκλογές.
Πάμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα, συνειδητής ΟΞΥΝΣΗΣ και ΠΟΛΩΣΗΣ, με πολλά Ψέματα και Μισές Αλήθειες, κυρίως από τους δυο μονομάχους, για να μπορούν να ψαρεύουν σε θολά νερά..?
Να μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τον απλό λαουτζίκο συσκοτίζοντας έτσι τα πραγματικά προβλήματα, κρύβοντας την πραγματικότητα και την αλήθεια κάτω από το χαλί.
Δυστυχώς, η ανεξέλεγκτη εξάπλωση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, ο καταναλωτικός τρόπος ζωής, ο άκρατος πλουτισμός, η ανελέητη φτώχεια, η γενικευμένη και ποικιλότροπη καταπίεση, οι πόλεμοι, οι ανισότητες και κάθε είδους εκμετάλλευσης και εξάρτησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές και τρόπους άσκησης της εξουσίας πολύ μακράν μιας στοιχειώδους αλήθειας της πραγματικότητας.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ, είναι ΙΕΡΗ. Είναι από τις πιο σπουδαίες αρετές που έχει ο άνθρωπος.
Χρειάζεται πραγματικά ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ για να μπορείς να την υπηρετείς.
Χρειάζεται πολλά κότσια για να μιλάς ειλικρινά και να είσαι απόλυτα αληθινός με τους άλλους.
Χρειάζεται πολλά κότσια για να μπορείς να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Να αναγνωρίζεις που έφταιξες και να ζητάς συγνώμη.
Χρειάζεται πολύ θάρρος να λες την πραγματική αλήθεια, χωρίς να χαδεύεις αφτιά, ακόμη κι όταν δεν είναι αρεστή και κοστίζει.
Έχει όμως τεράστιο νόημα και υπηρετεί ιερό σκοπό, όταν βοηθά τον άνθρωπο να απαλλαγεί από κάτι που του προκαλεί κακό και τον φθείρει ή τον ωθεί να εξελιχθεί σε καλύτερο άνθρωπο.
Το να ξεγελάς τον εαυτό σου και να αποφεύγεις συνειδητά να δεις κατάματα τις αλήθειες σου, είναι το ευκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις και σίγουρα αργά ή γρήγορα το βρίσκεις μπροστά σου, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Το να ρίχνεις αλλού τις ευθύνες για δικά σου λάθη είναι το πιο επιπόλαιο και ανήθικο.
Κάνοντας κανείς την Αυτοκριτική του αξιολογεί τις πράξεις του, προσδιορίζει τα όποια προτερήματα του και καταπολεμά τις αδυναμίες του.
Δεν είναι ποτέ αργά, όταν κανείς έχει καλές προθέσεις, να συμφιλιωθεί με τα σφάλματα του, ακόμα και να τα αγαπήσει, να κριτικάρει τις επιλογές του, αρκεί να δίνει στον εαυτό του την ευκαιρία να μπορεί να επανορθώσει.
Σ' αυτή τη σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε, με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνω ότι, οι σημερινοί ''σύγχρονοι'' πολιτικοί ταγοί μας, δεν διακατέχονται με τέτοια στοιχεία, γι' αυτό και κυριαρχεί το Ψέμα, η Υποκρισία, ο Κυνισμός, ο Αμοραλισμός και η Αναλγησία.
Φυσικό επακόλουθο όλων αυτών ο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ τους σε όλο του το Μεγαλείο κι εμείς απλοί θεατές σε ένα Θέατρο του παραλόγου το οποίο θα ζήλευε ακόμα και ο ΙΟΝΕΣΚΟ ο πατέρας του.
Πηγή: Άγνωστη..???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου