Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ο Πρώην Πρωθυπουργός :


Γιώργος Παπανδρέου..!!

Κεντρικός ομιλητής ...!!

Στο Περιφερειακό Φόρουμ στη Σόφια,

Για τη διασυνοριακή συνεργασία στα Βαλκάνια

και τη ΝΑ Ευρώπη

 ΟΣΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΌΣΟ ΤΟΝ ΣΈΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ

George Papandreou/
Για την Ειρήνη και τη Συνεργασία στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, σε Συνέδριο στη Σόφια.
Συμμετείχα σήμερα, ως κεντρικός ομιλητής στο περιφερειακό φόρουμ για τη διασυνοριακή συνεργασία στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, στη Βουλγαρία.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 200 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιμελητηρίων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες της περιοχής.
Στην ομιλία μου ο αναφέρθηκα στο ρόλο των δήμων, των περιφερειών, των επιμελητηρίων, των Πανεπιστημίων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στη διασυνοριακή συνεργασία, ως μέσου προώθησης της ανάπτυξης και της αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων, όπως η ενεργειακή, η κλιματική και η υγειονομική κρίση.
Τόνισα στην παρέμβασή μου ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να συμβάλει στο σταδιακό περιορισμό των εθνοτήτων στερεοτύπων και συνεπώς, στην άμβλυνση των νοσηρών εθνικισμών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Υπογράμμισα επίσης, ότι η προώθηση μιας θετικής ατζέντας που θα προωθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα θα συμβάλει καθοριστικά στην ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, έναν στόχο που η Ελλάδα αλλά και ο ίδιος προσωπικά, μέσα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθώ και υποστηρίζω δυναμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου