Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Είμαστε συγκλονισμένοι:

ΑΠΟ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...!!

Από την ανείπωτη τραγωδία.

Το μυαλό μας και οι σκέψεις μας

Είναι στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στους τραυματίες

Η Σύγκρουση των δυο τρένων κοντά στα ΤΕΜΠΗ, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 43 μέχρι τώρα, και οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι και πολλοί από αυτούς είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των πρώτων βαγονιών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης.
Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τον συντονισμό των αρμοδίων αρχών την ώρα του δυστυχήματος, που αναδεικνύουν με τον πλέον τραγικό τρόπο, το ζήτημα της γενικότερης λειτουργίας των σιδηροδρομικών δικτύων στη Πατρίδα μας.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το πρόβλημα έρχεται από μακριά και είναι διαχρονικό.
Ευθύνη γι' αυτό φέρουν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και οι πολιτικοί αυτού του τόπου, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι.
Από μεθεόρτιες πασαρέλες ανευθυνουπευθύνων, πανομοιότυπες ψυχρές δηλώσεις και κροκοδείλια δάκρυα έχουμε χορτάσει.
Ως πότε πια θα ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις και δεν θα μαθαίνουμε από τα λάθη και τις τραγωδίες μας ;;
Αυτό που απαιτείται και χρειάζεται ΧΤΕΣ, όχι ΑΥΡΙΟ, είναι να καταλάβουν, επιτέλους - εδώ πάει γάντι ''ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ'' κ. ΣΠΙΡΤΖΗ - οι πολιτικοί μας Ταγοί ότι η ανθρώπινη ζωή και ο πόνος μιας απώλειας αγαπημένου προσώπου δεν έχουν ΧΡΩΜΑ, ούτε χρίζουν πολιτικής εκμετάλλευσης από όπου κι αν αυτή προέρχεται.
Ας κατανοήσουν, επιτέλους, ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οφείλουν να συζητούν με ειλικρίνεια, να ομονοούν και να συναποφασίζουν για το καλό της Πατρίδας και τούτου του λαού για τον οποίο τόσο πολύ κόπτονται.
Δεν νοείται, το έτος 2023, να συμβαίνουν τέτοιου είδους θλιβερά γεγονότα από έλλειψη σύγχρονων μέσων προστασίας και ασφάλειας.
Το μεγάλο ''ΓΙΑΤΙ'' δεν μπορεί να απαντηθεί με φτηνές δικαιολογίες και επιχειρήματα στη σημερινή εποχή που η τεχνολογία δίνει λύσεις στα πάντα.
Δεν μπορεί να προστατεύουμε τα σκυλάκια μας με τσιπάκια για να μην τα χάσουμε και να μην μπορούμε να γνωρίζουμε πότε δυο τρένα κινούνται το ένα απέναντι στο άλλο στην ίδια σιδηροτροχιά για χιλιόμετρα, με τέτοια τραγικά αποτελέσματα.
Τα αίτια δεν μπορεί να είναι έτσι απλά ένα ''ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ'' και να βαραίνει αποκλειστικά έναν ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ.
Ένα πάντως είναι σίγουρο και μη αμφισβητήσιμο ότι, ΕΓΚΛΗΜΑ χωρίς ΕΝΟΧΟΥΣ και ΤΡΑΓΩΔΙΑ χωρίς ΕΞΗΓΗΣΗ, δεν υπάρχει.
Τους ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΥΣ ποτέ κανένας δεν τους σεβάστηκε στην ιστορία της Ανθρωπότητας.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ...............!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου