Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Κράτος Δικαίου :

Ένα πολύ σοβαρό..

Βάθρο της Δημοκρατίας ..!!

Που εκφυλίζεται επικίνδυνα από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ..???

Από τη μια η ΝΔ: Σύμφωνα με τις εκθέσεις των Επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου LIBE και PEGA, επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει σαφής υποχώρηση του κράτους δικαίου.
Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου, στο προσχέδιο της αναφοράς της για την επίσκεψή της στην Ελλάδα 6-8 Μαρτίου 2023, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για το κράτους δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα ειδικά με τα θέματα παρακολούθησης με παράνομο λογισμικό, χειραγώγησης του τύπου-της ενημέρωσης, απειλών προς δημόσιους λειτουργούς.
Το προσχέδιο θα τεθεί σε ψήφιση αυτές τις ημέρες στην ολομέλεια.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ: Έχει καταδικαστεί το δεξί χέρι του Τσίπρα για θέματα χειραγώγησης της ενημέρωσης και έχουν δημοσιοποιηθεί πράξεις παρέμβασης στη δικαιοσύνη, παρακολούθησης κατά την κυβερνητική του θητεία ωστόσο δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ότι θα αλλάξει. Γιατί αμφισβητεί κάθε απόφαση της δικαιοσύνης όταν αφορά υψηλόβαθμα στελέχη του και καταγγέλλει τις αποφάσεις ως δήθεν πολιτικής σκοπιμότητας. Ακόμη και όταν οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες και ομόφωνες! Προβαίνει δε μέχρι σήμερα με τη γνωστή μέθοδο του Πολακισμού σε δημόσιο εκφοβισμό. Ακόμη και στο θέμα Γεωργούλη, η πρώτη αντίδραση ήταν να αποδοθεί πολιτική σκοπιμότητα! Τελικά ο Γεωργούλης δεν είχε την βαρύτητα ή το «δέσιμο» Παππά και Πολάκη οπότε εγκαταλείφθηκε τυπικά.
Αλλά το Κράτος Δικαίου δεν συνδέεται με τα κόμματα και υπονομεύεται όταν αντιμετωπίζεται με κομματική επιλεκτικότητα. Αλα' καρτ..
Το κράτος Δικαίου αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας, αφορά ακόμη και την ύπαρξη της, Διότι όταν υπονομεύεται το Κράτος Δικαίου, τότε όλοι οι πολίτες κινδυνεύουν να γίνουν θήραμα σε αδίστακτους θήτες.
Οι έλεγχοι και οι ισορροπίες είναι ουσιώδεις για μια δημοκρατία και όταν δέχονται ισχυρές πιέσεις όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, η δημοκρατία αγγίζει την χαμηλότερη διαχωριστική γραμμή με τον αυταρχισμό.
Όταν τα κομματικά συμφέροντα τίθενται πάνω από τις Ευρωπαϊκές Αξίες της Δημοκρατίας, η σκοτεινή πλευρά βγαίνει στο προσκήνιο με φασιστικά μορφώματα και απολυταρχικές φιγούρες.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αντλήσει κανένα μάθημα…???

Πηγή: Konstantinos Mavrakis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου