Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Φίλες και Φίλοι:

Να  μη ξεχνάμε ..!!!

Το Βρόμικο 89 από την Τριανδρία...????

Ο Απρίλιος ήταν πάντα, ιστορικά, ένας μήνας διάφορων
πολιτικών εξελίξεων.
Έτσι και φέτος δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στα τεκτενόμαινα...???
Σαν σήμερα το 1989, το ΚΚΕ, η ΕΑΡ, η ΕΔΑ και Ανεξάρτητοι Αριστεροί συγκροτούν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
και της ΠΡΟΟΔΟΥ...???
Πρόεδρος ορίζεται ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
και Γραμματέας ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ.....
Σαν σήμερα το 1990, η ΝΔ κερδίζει τις Βουλευτικές Εκλογές και σχηματίζει Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα χτες πραγματοποιήθηκε μια Νέα Συνένωση- Διεύρυνση, πραγματικών και φανταστικών πολιτικών χώρων, αλλά κυρίως μεμονωμένων προσωπικοτήτων.
Όλα αυτά τα γεγονότα ξεχωριστά έχουν τη δικιά τους σημειολογία και ερμηνεία. Όλα, όμως, έχουν ένα κοινό στοιχείο και αυτό δεν είναι άλλο από τους πρωταγωνιστές. Όχι φυσικά τα πρόσωπα, γιατί σχεδόν όλοι από εκείνους τους τότε πρωταγωνιστές, έχουν αποδημήσει εις Κύριον, αλλά οι ίδιοι πολιτικοί χώροι, με την ευρύτερη έννοια του όρου, Αριστερά - Δεξιά.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα οι πρωταγωνιστές, με άλλα πρόσωπα, αλλά ίδιες μεθόδους και πρακτικές, μας παραμυθιάζουν ότι οι Συνενώσεις- Διευρύνσεις όλων αυτών των ετερόκλητων συμμαχιών γίνεται στο όνομα της αντιμετώπισης ακραίων πολιτικών αντιπάλων, της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Μόνο που οι κύριοι αυτοί που το παίζουν μέγιστοι ηθικολόγοι, ξεχνούν κάτι πολύ βασικό για το οποίο δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να αλλάξουν πρώτα οι ίδιοι, πράγμα που αποδεικνύουν καθημερινά με τις παλαιομοδίτικες πρακτικές και μεθοδεύσεις που κουβαλούν μαζί τους.
Ξεχνούν, δηλαδή, ότι για να καταπολεμήσεις μια '' ΗΘΙΚΗ '',την οποία λες ότι δεν αποδέχεσαι, οφείλεις στην πράξη και όχι στα λόγια, να αντιπαραθέσεις μια άλλη Ηθική Ανώτερη. Δεν μπορεί δηλαδή με τη βοήθεια μια σάπιας ιδιοσυγκρασίας και βοηθούντων και των περιστάσεων να μετατρέπεσαι σε μεγαλύτερο ανήθικο με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν μπορείς να επικαλείσαι ''ΗΘΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ'' και δη Αριστερά, όταν λειτουργείς χωρίς κανόνες συμπεριφοράς, χωρίς κανένα κριτήριο που να καθοδηγεί τις πράξεις σου, με ένα υπέρμετρο κυνισμό και αμοραλισμό, υποκύπτοντας σε μια παρόρμηση μόνο και μόνο για τη διατήρηση μιας καρέκλας της εξουσίας, αδιαφορώντας πλήρως για τις όποιες επιπτώσεις. Δεν δικαιούστε κύριοι, στο όνομα μιας επίπλαστης ''αριστερής ηθικής'' να το παίζετε αδιάφθοροι και τιμητές των πάντων όταν είστε βουτηγμένοι μέσα στο ψέμα και στην υποκρισία.
Γι αυτό εκείνο που προέχει σήμερα και μετράει περισσότερο απ' όλα, είναι πως ο λαός, όλος ο λαός, να αποβάλει τα ένστικτα και τις συνήθειες του κοπαδιού τα οποία του χάραξαν στο μυαλό για χρόνια και να μάθει να σκέφτεται και να ενεργεί ελεύθερα.
Σ' αυτό το καθήκον της απελευθέρωσης, είναι που πρέπει να αφιερώσουν την προσοχή και τις δυνάμεις τους οι πραγματικοί ιδεολόγοι Δημοκράτες Σοσιαλιστές. Να δίνουν συμβουλές όταν και εφόσον έχουν να κάνουν προτάσεις. Να διδάσκουν όταν ξέρουν περισσότερα από τους άλλους και να δίνουν το παράδειγμα μιας ζωής βασισμένης στον αλληλοσεβασμό και στην ελεύθερη σκέψη. Να υπερασπίζονται την αυτονομία κάθε μεμονωμένου ατόμου, ενάντια σε κάθε μεθόδευση για δημιουργία συσχετισμών και προσωπικών στρατηγικών που είναι τα κύρια αίτια του να διαιωνίζονται όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης και ηθικής κατάπτωσης. Μόνο έτσι θα σπάσει αυτό το απόστημα κι αυτός ο φαύλος κύκλος που δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους να το παίζουν τσομπάνηδες και να κάνουν αγοραπωλησίες με το κοπάδι για προσωπικά τους οφέλη.

Πηγή: Γιώργος  Αραμπατζής      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου