Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ο Υποκριτής:

ΕΙΝΑΙ  ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ..???

Η Πολιτική υποκρισία και πώς την εντοπίζουμε..!

 Που προβάλλει στους άλλους ψεύτικα αισθήματα..???

 Που συμπεριφέρεται αποκρύπτοντας στις πραγματικές σκέψεις και διαθέσεις του..???

Από τις απλές κενές υποσχέσεις («θα σας χτίσουμε μια γέφυρα») μέχρι τις κωλοτούμπες, τις ιδεολογικές παλινωδίες και την ανακολουθία λόγων και πράξεων, τα ψέματα των πολιτικών προσώπων καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα υποκρισίας.

«Υποκριτής: Ο άνθρωπος που σκότωσε και τους δύο γονείς του και ύστερα δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ήταν ορφανός»

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια (USC), η υποκρισία αποτελείται από μία από αυτές τις τρεις συμπεριφορές:

1) Ηθικά έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά: Αυτό συμβαίνει όταν ένα άτομο κατηγορεί εύκολα κάποιον για μια αντιληπτή προσβλητική του πράξη· ωστόσο, δείχνει ελάχιστη έως καθόλου ενοχή σε περίπτωση που εκείνος κάνει το ίδιο πράγμα.

2) Ηθική αδυναμία: Αποτελεί έναν τύπο γνωστικής αποσύνδεσης όπου οι πεποιθήσεις ή η ηθική ενός ατόμου αναιρούνται από την έλλειψη αυτοελέγχου τους· μ’ αυτό τον τρόπο, εμπλέκονται στην πράξη γνωρίζοντας ότι είναι λάθος (Παράδειγμα: ένας ιερέας παίρνει όρκο αγαμίας και ύστερα εμπλέκεται σε σεξουαλικές πράξεις).

3) Ηθικός δόλος: Χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει την πράξη.

 Η ηθική δολιότητα είναι όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι τα κίνητρα του είναι έντιμα, αλλά είναι γνωστό ότι αυτό αποτελεί ψέμα. (Παράδειγμα: ένα πολιτικός ισχυρίζεται ότι έχει ουδέτερες απόψεις για ένα ζήτημα, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία για το αντίθετο)...???????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου