Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

ΓΝΩΜΕΣ :

Οι Πρόθυμοι κατήγοροι της χώρας..??

Πολύ πιθανό να είναι και έτσι, όπως τα λένε στον ΣΥΡΙΖΑ..??

Όμως είναι αδύνατο να έχουν πλήρες πόρισμα λίγες ώρες μετά το ναυάγιο. Για ποιο λόγο, λοιπόν, η αντανακλαστική τους αντίδραση είναι πάντα η επίθεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας; Αυτό δεν είναι διεθνιστική αλληλεγγύη. 

Είναι μία ηλίθια εμμονή 

Στην αρχή είπαν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε επειδή το Λιμενικό δεν πήγε να προσφέρει βοήθεια.

 Μετά υποστήριξαν ότι το έγκλημα έγινε επειδή το Λιμενικό έριξε σχοινιά για να κάνει «επιθετική ρυμούλκηση».

 Δεν εξήγησαν βέβαια πώς γίνεται να ρυμουλκήσεις τέτοιο σκάφος χωρίς τη συνεργασία του κυβερνήτη του. Και πού να το ρυμουλκήσουν; Στην Ελλάδα; Αφού ήταν σε διεθνή ύδατα και πήγαινε Ιταλία…

 Αλλά αυτά είναι στοιχεία που θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Αλώστε υπάρχουν πολλά ράμματα για την ελληνική γούνα και ενδεχομένως να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Και, λογικά, κάποια στιγμή θα μας δείξουν το βίντεο και θα ακούσουμε τις συνομιλίες, σωστά; 

Να δούμε και τον αρχηγό του Λιμενικού που «αγνοείται» αυτές τις μέρες. Είναι και οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στη Μαλακάσα, ενώ οι δημοσιογράφοι αποκλείστηκαν από την πρόσβαση σε αυτούς. Για ποιο λόγο; Τσίπρας: Μπορεί την ελληνική κοινωνία να μην τη νοιάζει πολύ αν κάποιοι διακινδυνεύουν να πνιγούν στη θάλασσα Πατήστε εδώ Το θέμα, όσον αφορά τις αντιδράσεις, βρίσκεται αλλού: στην ευκολία με την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και «δικαιωματιστές» σπεύδουν να απευθύνουν κατηγορίες προς τις ελληνικές αρχές, χωρίς να έχουν καν στοιχεία στη διάθεση τους. Ο Παπαδημούλης άκουσε για ναυάγιο στην Ελλάδα και είχε έτοιμη τη δήλωση του.

 Ο Τσίπρας εμφανίστηκε με ύφος ναυτικού εμπειρογνώμονα να δηλώνει ότι μπορούσε να γίνει επέμβαση στο πλοίο, χωρίς όμως να μας εξηγεί τι εννοεί. 

Βγήκε αργότερα και είπε ότι επί των ημερών του το Λιμενικό έσωζε ζωές.

 Λες και οι λιμενικοί μετατρέπονται σε δολοφόνους, ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική βούληση.

 Και πρόσθεσε ότι μπορεί η ελληνική κοινωνία να μην ενδιαφέρεται αν πνίγονται άνθρωποι, αλλά ενδιαφέρεται ο ίδιος. Τόσο ανθρωπιστής… Και το Σάββατο, ο φίλα προσκείμενος Τύπος έχει εντοπίσει και πολιτικούς αυτουργούς για την τραγωδία.

 Πολύ πιθανό να είναι και έτσι, όπως τα λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι αδύνατο να έχουν πλήρες πόρισμα λίγες ώρες μετά το ναυάγιο. Για ποιο λόγο, λοιπόν, η αντανακλαστική τους αντίδραση είναι η επίθεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας;

 Αυτό δεν είναι διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους μετανάστες. Είναι η εμμονική τους προσπάθεια να δείξουν ότι αυτοί είναι άνθρωποι και όλοι οι άλλοι ελέγχονται για τις δολοφονικές τους προθέσεις. Αλλά, αλήθεια, τι οφέλη προσδοκούν από αυτή τη στάση; Τι κερδίζουν αποδίδοντας, χωρίς στοιχεία, ευθύνες στην ίδια τους τη χώρα; Θέλουν να μαζέψουν κανένα ορφανό του Γιάνη ή να τσιμπήσουν κάτι από τη Ζωή; Ακόμα και αν τους πιάσουν στην απόχη τους, έχουν ανοίξει άλλη μία τρύπα από την οποία θα φύγουν και οι τελευταίοι λογικοί.

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου