Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Ο Εσμός:

 [ Της “ευαισθησίας”… ]

Σε κάθε δύσκολη στιγμή της χώρας
ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΕ ΣΩΣΤΑ..!!!
Οι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζουν μίσος, χολή και βασικό μέλημα τους είναι να πατήσουν επάνω στην αγωνία του κόσμου και φυσικά να την εκμεταλλευτούν για πολιτικό όφελος.
Αυτό δεν έχει καμία ευαισθησία, καμία ανθρωπιά και φυσικά κανένα ενδιαφέρον για την χώρα και την κοινωνία όπως αρέσκονται να διαφημίζουν και να υποστηρίζουν.
Απεναντίας αυτά τα αντανακλαστικά του αριστερού εσμού στην κατάχρηση τέτοιων συνθηκών για πρόκληση επιθέσεων στους αντιπάλους του επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα τις πραγματικές προθέσεις τους.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς κάθε φορά που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πυρκαγιές (που είναι πάντα πολυάριθμες, ταυτόχρονης εκδήλωσης, σε διάφορα σημεία της χώρας και πάντα σε ημέρες με δύσκολες καιρικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη τους) βρίσκουν έδαφος να ισχυριστούν ότι δεν υπάρχουν μέσα πυρόσβεσης, δεν υπάρχουν πυροσβέστες, δεν υπάρχουν canadair και ότι αντί για canadair πήραμε rafale και πολλά ακόμα τέτοια γραφικά.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.

Αρχικά η Ελλάδα έχει τα περισσότερα canadair από κάθε άλλη χώρα.
Τα canadair όμως έχουν σταματήσει να παράγονται από το 2005 και η νέα εταιρεία που θα αναλάβει την εκ νέου παραγωγή της έχει ήδη λάβει παραγγελία από την χώρα μας (από το 2021) για 8 νέα αεροπλάνα με παράδοση το 2027.

Σε σχέση με το 2019 η χώρα μας έχει :

1. επιπλέον 372 πυροσβεστικά οχήματα.
2. επιπλέον 28 εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
3. επιπλέον 2.648 πυροσβέστες.

4. και τον μηχανισμό του 112.
Είναι αυτά αρκετά;
Όταν ξεσπούν 100+ φωτιές την ημέρα σε όλη την Ελλάδα απ’ότι φαίνεται όχι.

Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση;
Χρειάζεται.
Μέλημα της κυβέρνησης όμως δεν θα πρέπει να είναι μόνο η περαιτέρω ενίσχυση σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά ο έλεγχος και η καθοδήγηση δήμων & περιφερειών σε θέματα πρόληψης.
Αυτά όμως είναι θέματα των ειδικών που οφείλουν να δουν μόλις αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Ρόδο.
Και ναι έπρεπε να τα είχαν δει νωρίτερα και κακώς που δεν το έκαναν και ευθύνες υπάρχουν παντού και καλά θα κάνουν να τις ψάξουν για να μπει μια τελεία επιτέλους στο ετήσιο και πλέον καθιερωμένο κάψιμο της χώρας είτε από αμέλεια είτε από εμπρησμό και δόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου