Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ξεκαθάρισμα :

Σήμερα η κρίσιμη 


                                                                                

Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζουν – σε βαρύ κλίμα- τα 41 μέλη του οργάνου, για πρώτη φορά μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Μέσω διαδικτύου η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Καθοριστική για την πορεία, την πολιτική αλλά και την συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πιθανό να αποδειχθεί η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 Είναι η πρώτη συνεδρίαση οργάνου του κόμματος όχι μόνον μετά από πολλούς μήνες αλλά κυρίως μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του. Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας είναι το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης θα συμμετάσχει μέσω του διαδικτύου αφού ως γνωστόν βρίσκεται στις ΗΠΑ. 

Η συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας που αριθμεί 41 μέλη θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα με εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην οποία αναμένεται να γίνει αναφορά στο πρόσφατο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ενώ άγνωστο παραμένει αν ο πρόεδρος του κόμματος θα καταθέσει συγκεκριμένα προτάσεις για την δεδομένη  διενέργεια του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και ορίστηκε να γίνει τον Νοέμβριο.

Σχεδόν δεδομένο πάντως θεωρείται πως αν υπάρξει πρόταση για την διενέργεια συνεδρίου αυτή δεν θα είναι τον επόμενο μήνα, ούτε καν εντός του 2023.

Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται η προσέγγιση του Στέφανου Κασσελάκη στην κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είναι σαφές ότι ένα σημαντικό τμήμα του κόμματος σε επίπεδο στελεχών, έχει κομβικές πολιτικές ενστάσεις. Ιδίως από την στιγμή που φημολογείται ότι στελεχει  του στενού περιβάλλοντοςοντος του νέου  προέδρου εισηγούνται «εσωτερικό ξεκαθάρισμα» και μάλιστα «όσο το δυνατόν νωρίτερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου