Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Οι Δημότες :


Το Ξέρουν πως...!!



«Θα είμαι εκεί σε ό,τι χρειαστούν»..!!!

Για αυτό όλοι οι πολίτες Στηρίζουν...!!!!!!

Γιάννη Κωνσταντάτο ξανά για
Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάντος,
μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού και πόσο θα αλλάξει όλη την περιοχή, για το προσωπικό του σχέδιο που θα ενώσει το βουνό με τη θάλασσα, αναφέρεται στην προσπάθεια και το έργο για την προστασία του Υμηττού και τέλος απαντά στο γιατί ζητά εκ νέου την ψήφο των δημοτών του.
Ακολουθεί ο συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλόπουλο, του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και υποψήφιου δημάρχου στις επικείμενες εκλογές, Γιάννη Κωνσταντάτου..!!!!

ΕΡ: Ένα μεγάλο μέρος του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία του δήμου σας. Εσείς από τη μεριά σας, ήδη έχετε ανακοινώσει μια σειρά έργων που θα γίνουν μέσα σε αυτή την περιοχή, καθώς και αναπλάσεις στο παραλιακό μέτωπο, κάποια μάλιστα ήδη υλοποιούνται. Τι σημαίνουν αυτά τα έργα για τον απλό δημότη, αλλά τι σημαίνουν και γενικότερα για την περιοχή του Ελληνικού και την τοπική κοινωνία;

ΑΠ: Το Ελληνικό έχει καταφέρει να αποτελεί για τον δήμο μας, την επέκτασή του. Ουσιαστικά είναι η ευκαιρία που θα ενώσει το Άνω με το Κάτω Ελληνικό, αφού μέχρι πρότινος ήταν μια περιοχή που χωριζόταν από το αεροδρόμιο δημιουργώντας δύο ζώνες κατοίκων, τους «Άνω και τους Κάτω». Με την επένδυση η πόλη μας αλλάζει, γίνεται ένα, ενσωματώνοντας στην καρδιά της μια νέα πόλη «πράσινη» και «έξυπνη», πόλο παγκόσμιας έλξης και ενδιαφέροντος. Διατηρώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό το ιστορικό τοπικό στοιχείο, εκσυγχρονίζοντας το.

Ήδη τα πρώτα αντισταθμιστικά για την τοπική μας κοινωνία έχουν αρχίσει να φαίνονται, μιας και το υπερσύγχρονο κτίριο των ΑμεΑ στεγάζει ήδη τέσσερις συλλόγους της περιοχής μας και μας παραδόθηκε επίσημα και εντός του χρονοδιαγράμματος, τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ένα προσωπικό μου όραμα και στοίχημα, το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, δρομολογήθηκε με χρονικό ορίζοντα το 2025 και θα αναδείξει τη μεγάλη ιστορία του Ελληνισμού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προσφυγικές μας Κοινότητες, το Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής που επεκτείνεται και η γειτονιά που εκσυγχρονίζεται απολαμβάνοντας υποδομές που θα ζήλευε κάθε σύγχρονη πόλη.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κατάφερε με το Ελληνικό και τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις της διοίκησής μας, να αποκτήσει ιδιόκτητη περιουσία εντός του αεροδρομίου και όχι παραχωρημένη, όπως ήταν μέχρι πρότινος, και να την αυξήσει με 33 οικόπεδα εντός του αεροδρομίου, που ήδη χαρακτηρίζονται και έχει γίνει πλάνο αξιοποίησής τους για κοινωνικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς και άλλους σκοπούς και χρήσεις.

ΕΡ: Έχετε αναφερθεί και σ’ ένα προσωπικό σας όραμα ή σχέδιο αν προτιμάτε, όπου ο δήμος ως ενιαίο κομμάτι Αργυρούπολης και Ελληνικού, θα ενώνει το βουνό με τη θάλασσα. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκεται αυτό το όραμα;

ΑΠ: Σύντομα, ο επισκέπτης του Ελληνικού θα έχει το προνόμιο να απολαύσει κάτι το μοναδικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από μια διαδρομή που θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, θα μπορεί να ξεκινά από την παραλία του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναπλαστεί, να διασχίζει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης 2.000 στρεμμάτων και να οδεύει προς τον Υμηττό, στην είσοδο που οδηγεί στα 100 χλμ. πιστοποιημένων μονοπατιών.

Ο περιηγητής θα μπορεί να απολαύσει μοναδικά αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, φυσικά τοπία και να βρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες, όπως παροχή νερού, φόρτιση κινητών συσκευών κ.α., που του είναι απαραίτητα για τη διαδρομή του.

Μέσα από ένα μονοπάτι ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαμβάνει βουνό, πάρκο και παραλία. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός που μαγεύει τους πάντες. Όλα αυτά; Μόνο στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στον Υμηττό μας και στην επένδυση του Ελληνικού.

ΕΡ: Ζούμε πλέον στην εποχή της κλιματικής κρίσης και των ακραίων φαινομένων. Ο δήμος σας έχει μέτωπο στον Υμηττό, που σημαίνει ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος και για πλημμυρικά φαινόμενα και για φωτιές το καλοκαίρι. Με ποιόν τρόπο οχυρώνεται η πόλη απέναντι σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις;

ΑΠ: Μέσα από ένα συνεχές πλάνο και πρόγραμμα καταφέραμε να θωρακίσουμε τον δήμο μας και στην πρόσφατη κακοκαιρία Daniel να μην παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Σε αυτό συντέλεσε ο έγκαιρος και σχολαστικός καθαρισμός φρεατίων, αλλά και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που ολοκληρώθηκαν.

Επίσης, έχοντας δημιουργήσει ένα πρότυπο Κέντρο διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας στον δήμο μας, που στηρίζεται σε εργαζόμενους αλλά και εθελοντές, καταφέραμε να είμαστε παρόντες στις ακραίες καιρικές καταστάσεις, όπως τα χιόνια που είχαν πλήξει τις περιοχές μας και να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζονται. Σίγουρα, απέναντι στη φύση ο άνθρωπος είναι ανίσχυρος, όμως στα μέτρα του δυνατού έχουμε πραγματοποιήσει ό,τι απαιτείται και θα συνεχίσουμε, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει πάντοτε να επαγρυπνείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου