Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Το πολύ :


Το «κύριε ελέησον…»

                                                                                   
                                                                                 

Σίγουρα για κάποιους ήταν .??
ο Καλύτερος  Πρωθυπουργός ο  Kωστας Σημίτης
  Αλλά όχι για τους πολίτες..???

Γράφτηκαν ενδιαφέροντα πράγματα αυτές τις μέρες για τον πρώην Πρωθυπουργό,Κώστα Σημίτη με αφορμή εκδήλωση που οργανώνεται προς τιμήν του. 

Οι πιο σοβαροί επιχείρησαν να ταξινομήσουν την πολιτική διαδρομή του στον χρόνο και στον χώρο, με επίγνωση ότι οι πολιτικοί δεν κρίνονται εν ζωή, αλλά μετά θάνατον από την Ιστορία.

Κάποιοι άλλοι όμως επιδόθηκαν λιβανωτούς που γελοιοποιούσαν τους ίδιους.

Πχ κάπου στα προσόντα του αναφέρθηκε ότι ως

 «Πρωθυπουργός που πήγαινε με τα πόδια στο γραφείο του και υποχρέωνε το υπουργικό συμβούλιο να ταξιδεύει με λεωφορείο και όχι με στόλο αυτοκινήτων» 

Μπαλαμούτι. Η κατοικία του Σημίτη από το μέγαρο Μάξιμου είναι, δεν είναι200 μέτρα και οσάκις την έκανε με τα πόδια, κινητοποιούνταν εβδομήντα - αριθμός: 70 - αστυνομικοί.

Όσο για τους υπουργούς, ουδείς ταξίδευε με λεωφορείο.

 Απλώς στις εκλογικές περιοδείες του, όσοι τον ακολουθούσαν, έμπαιναν στο λεωφορείο μαζί του - όπως γίνεται σε όλον τον κόσμο.

Κάποιοι κάνουν - σκοπίμως ή όχι - και μια ανακριβή αναφορά: χαρακτηρίζουν την ένταξη στο Ευρώ, που υπέγραψε ο ίδιος το 2000, ως σημαντικότερη πράξη μετά τη ένταξη στην ΕΟΚ, που υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Παριστάνουν τους ευρωπαίους, αλλά αγνοούν, ή παραβλέπουν, ότι η σημαντικότερη κοινοτική εξέλιξη δεν είναι η Ευρωζώνη - που υπήρξε απλώς μια, ελλιπής, «ενισχυμένη συνεργασία», στην οποία δεν μετείχαν ούτε ακόμη μετέχουν - όλα τα κράτη - μέλη.

Είναι η «Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη» του 1986 που καθιέρωσε την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και κεφαλαίων.

Και αυτή την υπέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Έλεος. Το πολύ το «κύριε ελέησον» το βαριέται και ο θεός…

Υστερόγραφο: Αφού ο Κ. Σημίτης ήταν ο «καλύτερος Πρωθυπουργός» γιατί δεν το κατάλαβαν οι Έλληνες; Στην πιο πρόσφατη έρευνα - για το News247.gr - μόλις τον περασμένο Ιούλιο η κατάταξη των τριών πρώτων είναι η εξής:

-Καλύτερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Ανδρέας Παπανδρέου με 33,4%, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (14,8%) και τρίτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 14,6%. Ο Σημίτης μένει στα χαμηλά, με τους υπολοίπους.


Πηγή:parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου