Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Με τη νέα :

Γενιά μπροστά, 




Υπάρχει ελπίδα.!!

Ας δείξουμε πίστη στα παιδιά μας,

Aυτά θα αλλάξουν το κόσμο!

Αν θέλουμε να αλλάξουμε για να μην βουλιάξουμε πρέπει να στηρίξουμε τις ελπίδες μας στην νέα γενιά.

Να γίνουμε παράδειγμα για τα παιδιά μας και όποτε βρεθούν μπροστά σε ανίκανους, άξεστους, άδικους ανθρώπους να μάθουν να τους αμφισβητούν!
Πριν από 50 χρόνια ήταν αρκετό να έχεις μεγαλώσει για να σε σεβαστούν οι νεότεροι και έτσι μεγαλώσαμε και εμείς πιστεύοντας ότι όποιος μας περνάει 20 και 30 χρόνια αξίζει τον σεβασμό μας!
Να σέβεσαι τον δάσκαλο σου!
Να σέβεσαι τον Παπά!
Να σέβεσαι αστυνόμο!
Και αν αυτοί δεν αξίζουν σεβασμό;
Αν είναι άδικοι;
Αν είναι ανήθικοι;
Αν είναι ψεύτες;
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τώρα πια δεν ζούμε στο 1950 οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι και διεκδικούν το δίκιο τους!
Ε λοιπόν όχι δεν έχουν αλλάξει και τόσο τα πράγματα, υπάρχουν ακόμα βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που ενισχύονται από ανθρώπους φοβισμένους που σκέφτονται ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και αφού έτσι τα βρήκαμε έτσι θα τα αφήσουμε!
Δεν έχω ποτέ μεταχειριστεί βία για να διεκδικήσω αυτό που δικαιούμαι, αυτό που είναι σωστό, αυτό που είναι δίκαιο!
Έχω όμως υπάρξει μάρτυρας άσκησης ψυχολογικής βίας από εκπαιδευτικό προς μαθητές και ίσως θα ήταν η μόνη φορά που θα έπρεπε να επιτρέψω στον εαυτό μου να ασκήσει βία.. ίσως να είχε βάλει μυαλό και γλύτωναν από αυτή την μεταχείριση οι επόμενοι μαθητές του!
Ένας άνθρωπος ψυχοπαθής που κανονικά θα έπρεπε να του απαγορευτεί να πλησιάσει σε σχολείο όχι να διδάσκει παιδιά.... Και όμως δεν του έκανα τίποτα παραπάνω από το να του επισημάνω τις ευθύνες του για το μπάχαλο που επικρατούσε στο σχολείο που διεύθυνε!
Αυτό το βάρος κουβαλάω και ζητάω συγγνώμη από τα παιδιά που ταλαιπωρούνται και από τους γονείς τους που δεν ξέρουν αν πρέπει να κάνουν κάτι ή αν αυτό θα στοχοποίηση τα παιδιά τους!
Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί....
Εξαιρετικοί δάσκαλοι με ήθος στέκονται δίπλα στα παιδιά, τους μαθαίνουν όχι μόνο από το βιβλίο αλλά την ευγένεια, την συνέπεια και αυτούς δεν πρέπει να τους βάλλουμε στο ίδιο τσουβάλι.
Αυτοί αξίζουν τον σεβασμό όλων μας γιατί ασκούν το λειτούργημα τους με αγάπη και πάθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου