Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Στον Πειραιά :

 Το 21ο Συνέδριο..!

Της CEUCO: Γαστρονομίας και Οινολογίας..

Τουριστικός προορισμός γαστρονομικής κουλτούρας και πλούτου.

Last updated Ιούν 27, 2024

Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε για την παρουσίαση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenograstronomiques), παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Συνεδρίου, ενώ ιδιαίτερη βάση δόθηκε στη σημασία της διοργάνωσης αυτής για την γαστρονομική και οινική εξωστρέφεια της πόλης του Πειραιά.
Σύμφωνα με το όσα ειπώθηκαν ο Πειραιάς πρόκειται να υποδεχθεί πάνω από 500 επαγγελματίες και εκπροσώπους, που απασχολούνται στο χώρο της εστίασης και γαστρονομίας, το τριήμερο 8 έως 10 Νοεμβρίου, στο 21ο Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, γεγονός που θα ενισχύσει τη θέση της πόλης ως τουριστικό προορισμό γαστρονομικής κουλτούρας και πλούτου.

Στη συνέντευξη τύπου για το Συνέδριο της CEUCO έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις & Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο Πρόεδρος της CEUCO Carlos Martin Cosme και ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Ένα τριήμερο ταξίδι στη γευσιγνωσία του Πειραιά
Η πόλη του Πειραιά για τρεις μέρες θα αποτελέσει την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της γαστρονομίας, ενώ οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο την ελληνική, αλλά κατά κύριο λόγο την πειραιώτικη κουζίνα , μέσα από δράσεις αφιερωμένες στην προβολή της κουζίνας και της οινολογικής παράδοσης της χώρας και της πόλης του Πειραιά.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό stage θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.
«Μεγάλη χαρά για εμάς αυτή η διοργάνωση και τιμή μας να γίνεται στον Πειραιά το 21ο Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO. Είναι μια επιβράβευση για τη δουλειά μας, αλλά και για την ίδια την πόλη και της τοποθέτησης της στον γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να αναδειχθεί ο γαστρονομικός πλούτος του Πειραιά» δήλωσε η κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης επισήμανε με τη σειρά του «Τα λιμάνια αποτελούν από μόνο τους συγκέντρωση κουλτούρας και ανθρώπων και εμείς διαθέτουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, άρα στοχεύουμε στην ανάδειξη του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού, που θα αφήσει το γαστρονομικό του στίγμα, μέσα από την εξωστρέφεια της πόλης, στα φεστιβάλ γαστρονομικού χαρακτήρα που οργανώνουμε. Πρέπει να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες και έτσι σκοπεύουμε να προχωρήσουμε. Ελπίζουμε να ανταποκριθούμε των προσδοκιών της διοργάνωσης και οι άνθρωποι που θα μας επισκεφθούν να γνωρίσουν την γαστρονομική παράδοση της πόλης του Πειραιά».

Ο κ. Μουζάκης αναφέρθηκε στη σημασία της αναβάθμισης του Πειραιά και της γαστρονομίας της πόλης, μέσα από την προβολή της ελληνικής κουζίνας, «θα είναι μια εβδομάδα γεμάτη ιστορία και φαγητό αφιερωμένη στον Πειραιά. Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη, καθώς θα υπάρξει προβολή από τις χώρες που μάς επισκεφθούν», ενώ ο Πρόεδρος της CEUCO Carlos Martin Cosme αναφέρθηκε στην αγάπη του για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει αναφορικά με την γαστρονομία της.

Είναι έτοιμος ο Πειραιάς;
Σε ερώτηση που τέθηκε στον Δήμαρχο της πόλης, σχετικά με το αν ο Πειραιάς είναι έτοιμος και μπορεί να δεχθεί την υποστήριξη ανάλογων εκδηλώσεων, αναφερόμενος στις υποδομές, ο κ. Μώραλης έδωσε απάντησε ως εξής: «Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό που θέλουμε να πετύχουμε για τον Πειραιά, αλλά το σημαντικό είναι ότι βελτιωνόμαστε. Το παλεύουμε και συνεχίζουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Δυστυχώς δεν διαθέτουμε κάποιον άλλον χώρο για την διοργάνωση συνεδρίων, παρά μόνο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Όλα γίνονται εδώ. Ωστόσο διαθέτουμε πλέον περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες σαν πόλη και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ακόμα καλύτερες υποδομές και γιατί όχι και ένα συνεδριακό κέντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου