Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ιστορικό :

 Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 

Και πρώην Υπουργός 

Πέτρος Ευθυμίου:

Καθώς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου,
Σε συνέντευξή του στο Action24 τόνισε την αναγκαιότητα των εκλογών στο κίνημα και υποστήριξε δημόσια την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, επισημαίνοντας πως ο “Δούκας έχει ανοικτή ματιά στην κοινωνία”.
Η παράταξη ήταν από το πολιτικό κέντρο μέχρι την σοσιαλιστική αριστερά. Δεν υπήρχε “μόνο κέντρο” ή μόνο αριστερά”. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ εδραίωσε το ΠΑΣΟΚ, δεν μπόρεσε να του δώσει δυναμική παράταξης.” τόνισε.
Ενώ στη συνέχεια, υπογράμμισε την φράση του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη :

 “Αν δεν είμαστε 2οι στις Ευρωεκλογές, είναι πολιτική ήττα”. Δεν απευθύνεται , δεν θα απευθυνθεί ο επόμενος Πρόεδρος με τις κομματικές γραφειοκρατίες, απευθύνεσαι στην Βάση ενός χώρου που ήταν πολιτικά πάντα συνυφασμένος με την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.

“Τα 2 εκατομμύρια των ψηφοφόρων που δεν προσήλθαν στις κάλπες, δεν βρήκαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ελκυστική. Αυτό θα αλλάξει όταν αποκτήσει εθνικά και κινηματικά χαρακτηριστικά η μεγάλη παράταξη. “Βαρόνοι” στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν, γιατί για να υπάρξουν “Βαρόνοι” σε ένα κόμμα, αυτό σημαίνει πως υπάρχει “Βασιλεύς”.

“Αν οι ψηφοφόροι που έρθουν στις κάλπες ξεπεράσουν τις 250.000 τότε θα μιλήσει η κοινωνία. 

Είναι σημαντικό αυτό, να συμμετέχει μαζικά ο κόσμος.”

“Στηρίζω τον Χάρη Δούκα τιμώντας όλους τους υποψηφίους, γιατί θεωρώ πως είναι πιο κοντά στο μοντέλο ηγεσίας που έχει κινηματικά χαρακτηριστικά. Έχει “Γκελ” στην κοινωνία και είναι προϋπόθεση για την δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, να ακούγεσαι στην βάση, στον κόσμο. Έχει μια ανοικτή ματιά προς την κοινωνία.”

Ψηφίζοντας Δούκα, ψηφίζεις ιδεολογικά, πολιτικά και αισθητικά, ΠΑΣΟΚ -Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Για να “τελειώνουμε” με παραφιλολογίες, ο Δούκας “ενοχλεί” γιατί έχει “ριζοσπαστικά στοιχεία” στο πρόγραμμά του. Επομένως, είναι φυσικό, να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ερωτήματα που είναι “φαύλα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου