ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ
ΠΟΛΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
Η αλήθεια είναι ότι οι καινούριες μετρήσεις θρεπτικών αξιών δείχνουν ότι η ποσότητα της χοληστερίνης που περιέχουν τα θαλασσινά είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που νομίζαμε μέχρι τώρα.
Ακόμα όμως κι αν δεχτούμε ότι τα θαλασσινά έχουν πολλή χοληστερίνη, θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι περιέχουν και αντισταθμιστικά συστατικά, όπως ωμέγα-3 λιπαρά, χιτίνη, σελήνιο και μαγνήσιο, τα οποία ωφελούν ποικιλοτρόπως την καρδιά και τα αγγεία. Συνεπώς, μπορούμε να τα καταναλώνουμε περιστασιακά, πάντα βέβαια σε ελεγχόμενες ποσότητες και με τρόπο παρασκευής που δεν τα επιβαρύνει με πρόσθετα λιπαρά.
Για παράδειγμα, γιατί να τηγανίσουμε τα καλαμαράκια, αφού μπορούμε να τα ψήσουμε;
ΕΠΕΙΓΟΝ! Κίνδυνοι για τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ευρωπαίων στην δεύτερη ανάγνωση του «τηλεοπτικού πακέτου»
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ψηφοφορία διεξάγεται την Τετάρτη, 6/5/2009! Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο! Δράσε τώρα! Μπορεί να μοιάζει λίγο, αλλά μερικά emails από τον καθένα μας μπορεί να κάνουν διαφορά. Πολύ περισσότερο, μερικά τηλεφωνήματα.
http://agapiaxies.blogspot.com