Αυτή η συνταγή είναι παραδοσιακή εδώ
στο χωριό.
στο χωριό.
Εγώ την έμαθα από το Τάκη το Μ......η, και κείνος από το Δημήτρη το Κ......η
Την
προεργασία την κάνουμε από το βράδυ μαζί με τη γυναίκα μου .
Παίρνω το γουρουνόπουλο από το χασάπη, το περνάμε στη
σούβλα και ρίχνουμε αλάτι και μια χουφτίτσα ρίγανη στην κοιλιά.
Ράβουμε την κοιλιά και σκεπάζουμε το χοιρινό με ένα καθαρό σεντόνι.
Κατά τη μία τη νύχτα το βάζουμε απάνω στην ψησταριά.
Ανάβουμε τη φωτιά με ξύλα και λίγο κάρβουνο από μακριά.
Ψήνεται για 9 με 10 ώρες.
Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή αλλά από μακριά και στο πλάι.
Όλη τη νύχτα φτιάχνω τη φωτιά.
Από τη μία ως τις δέκα το πρωί.
Το γουρουνόπουλο με το ψήσιμο στη φωτιά χάνει το μισό περίπου.
Αν είναι 50 κιλά μένει 25
Αν το ψήνεις στο φούρνο όμως, χάνει λιγότερο.
Το 40% περίπου από το βάρος του.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!
Την
προεργασία την κάνουμε από το βράδυ μαζί με τη γυναίκα μου .
Παίρνω το γουρουνόπουλο από το χασάπη, το περνάμε στη
σούβλα και ρίχνουμε αλάτι και μια χουφτίτσα ρίγανη στην κοιλιά.
Ράβουμε την κοιλιά και σκεπάζουμε το χοιρινό με ένα καθαρό σεντόνι.
Κατά τη μία τη νύχτα το βάζουμε απάνω στην ψησταριά.
Ανάβουμε τη φωτιά με ξύλα και λίγο κάρβουνο από μακριά.
Ψήνεται για 9 με 10 ώρες.
Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή αλλά από μακριά και στο πλάι.
Όλη τη νύχτα φτιάχνω τη φωτιά.
Από τη μία ως τις δέκα το πρωί.
Το γουρουνόπουλο με το ψήσιμο στη φωτιά χάνει το μισό περίπου.
Αν είναι 50 κιλά μένει 25
Αν το ψήνεις στο φούρνο όμως, χάνει λιγότερο.
Το 40% περίπου από το βάρος του.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!
και καλη ορεξη !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατι δεν λες οτι αυτη την συνταγη την εχεις παρει απο το http://syntagesapokatina.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα ειναι εντάξει! Οι ιδέες θα πρέπει να υλοποιούνται και να παρουσιάζονται σύμφωνα με το προσωπικό στύλ του καθενός μας, και όχι να μεταφέρονται αυτούσιες απο εδώ και απο κει.
ΑπάντησηΔιαγραφή