Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ??

Ένοχος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος !


 
Ένοχος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος!
Την ενοχή του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, 
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία του Δήμου, με την κατηγορία της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως, κατά μετατροπή του αρχικού κατηγορητηρίου από άμεση συνέργεια, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, με πλειοψηφία 3-2, πριν λίγη ώρα. Στο άκουσμα της απόφασης, ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, φώναξε: «Είναι λάθος κύριε Πρόεδρε».
Επισημαίνεται ότι, το αδίκημα που καταλογίσθηκε στον κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλο, επισύρει ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης από 10 - 20 έτη.

Το δικαστήριο έκρινε, επίσης, ενόχους για απλή συνέργεια, τον πρώην Ταμία του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη και τον πρώην γενικό γραμματέα, Μιχάλη Λεμούσια [φωτο], ενώ ενόχους για συνέργεια σε βαθμό πλημμελήματος, έκρινε τους δύο Διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας - Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊδατζής - οι οποίοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.
Συγκεκριμένα, ένοχος, κατά πλειοψηφία (3-2), για το ίδιο αδίκημα, μ' αυτό του πρώην Δημάρχου, δηλαδή, της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και επιπλέον για την πράξη της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (πλημμέλημα) κρίθηκε, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.
Ομόφωνη ενοχή για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, αποφάσισε το δικαστήριο για τον πρώην Ταμία του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη, τον τρίτο καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη και μόνο που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση, που προσδιορίστηκε στο ποσό των 17,9 εκατ. ευρώ.
Τέλος, ένοχοι, για το πλημμέλημα ότι παρέλειψαν να ελέγξουν τον υφιστάμενό τους, κρίθηκαν οι δύο πρώην Διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊδατζής, που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί, αντιστοίχως, σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία.
πηγή: epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου