Πήρε “άριστα”
Θέλησε να γνωρίσει στους Ευρωπαίους και Ασιάτες, ο ζακυνθινής καταγωγής Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και σεφ Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και τη Ζάκυνθο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας της Εθνικής Επιτροπής της Unesco στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
Στο συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου, συμμετέχουν εκπρόσωποι δεκαοχτώ χωρών της Ευρώπης αλλά και της Ασίας. Συνολικά, όμως, στο συνέδριο συμμετέχουν 180 χώρες, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μεσογειακή γαστρονομία και άλλες γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Για την Ελλάδα, τα εδέσματα που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν είναι εκτός από το ζακυνθινό παστέλι, ο κρητικός ντάκος και τα μύδια Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιλέχθηκαν τα προϊόντα και με άρτια εκτέλεση των συνταγών παρουσιαστήκαν στο κοινό και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου δήλωσε ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ζακυνθινό μέλι, ενώ πρόσθεσε πως “κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι έκαναν αναφορές για τη Ζάκυνθο, και κυρίως για τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου. Πολλοί δε, ήταν αυτοί που γνώριζαν το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού και τις ρίζες του από το νησί μας”. Ο κ. Μουζάκης δήλωσε επίσης, πως είναι ιδιαίτερη τιμή για αυτόν που παρουσίασε την ελληνική γαστρονομία στη συγκεκριμένη διοργάνωση και πρόσθεσε πως η φιλοξενία από την πλευρά των διοργανωτών είναι εξαιρετική.
Γεωργία Καλαμαρά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου