Δεν εμπιστεύονται
Το Κράτος και τους θεσμούς του
Μετά από 7 χρόνια σκληρών περιοριστικών πολιτικών, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα μείωσε δραστικά τις δαπάνες της και κατάφερε να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδά της.
Η Ελλάδα δεν μπήκε στο τούνελ των μνημονίων επειδή ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στη φοροδιαφυγή.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε επειδή οι κρατικές δαπάνες εκτινάχθηκαν σε πρωτοφανή δυσθεώρητα ύψη σε σχέση με το Εθνικό της Εισόδημα .
Αφού τσεκούρωσε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, αφού φορολόγησε βάναυσα τους ίδιους και τους ίδιους που πάντα πλήρωναν φόρους και εισφορές, η Ελλάδα κατάφερε να παρουσιάσει μια στοιχειώδη δημοσιονομική ισορροπία.
Έφτασε λοιπόν η ώρα να αλλάξει αυτή η πολιτική.
Να μετρούν οι πολιτικοί όχι το ύψος των περικοπών και των φόρων που επιβάλλουν αλλά την κοινωνική και οικονομική αποτελεσματικότητα των φορέων που εποπτεύουν.
Σήμερα δεν υπάρχει δημόσιος φορέας (νοσοκομείο, σχολείο, κρατική επιχείρηση ή θεσμός) που να απολαμβάνει κύρους και αξιοπιστίας.
Ουδείς εμπιστεύεται το Ελληνικό Κράτος και τους θεσμούς του.
Ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί.
Κάθε φορά που ένας υπουργός διαπιστώνει ανεπάρκεια του Κράτους, ανακοινώνει χιλιάδες προσλήψεις για να ξορκίσει το κακό…
Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξουμε στρατηγική.
Να εφαρμόσουμε νέες μεθόδους διοίκησης και διαχείρισης των κρατικών δομών που να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και όχι την παρέμβαση του Κράτους.
Οι πολίτες εμπιστεύονται τον θεσμό που λειτουργεί όχι τον θεσμό που εμπνέει φόβο και αποστροφή.
Λιγότερο αλλά καλύτερο Κράτος.
Κράτος που να εισπράττει τους φόρους που δίκαια επιβάλλει και δίκαια διαχειρίζεται.
Μόνον έτσι θα υπάρξει ταμειακό απόθεμα, ικανό να δημιουργήσει ένα Χρήσιμο Κράτος.
Ένα Κράτος που θα συλλαμβάνει τη φοροδιαφυγή για να μειώσει φόρους και θα δημιουργεί θεσμούς για να εξυπηρετήσει την κοινωνία όχι τους κομματικούς πελάτες….
πηγη: Χρήστος Κώνστας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου