Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ...

ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ.!!!!

 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΥΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ :
 ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.!!!!  Για το ΜΗ κλείσιμο της Αξιολόγησης, η Κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους Δανειστές μας, στο ΔΝΤ, στον Σόϊμπλε κ.ο.κ. Λυπάμαι, αλλά αυτό το κάνει για να «κουκουλώσει» την δική της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και τις δικές τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ Ευθύνες.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
 Ακόμη και το Πρωτογενές Πλεόνασμα που Ισχυρίζεται πως έχει επιτευχθεί, είναι …. Μαϊμού.
 (Πως είναι δυνατόν να υπάρχει Πλεόνασμα, αφού αυτά που το Κράτος χρωστάει : 
Σε Προμηθευτές, σε καθυστερούμενα εφάπαξ, σε Συντάξεις κλπ, είναι ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ από το … υποτιθέμενο «Πρωτογενές Πλεόνασμα»).?????? 
ΣΗΜ.
 Τέτοιο «Πλεόνασμα» μπορούμε να το … επιτύχουμε όλοι στον δικό μας οικογενειακό «προϋπολογισμό». 
Πως.? «Φεσώνοντας» όσους μπορούμε.!!!!
 Όπως ακριβώς κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.!!!! 
ΕΡΩΤΗΜΑ Β. Υπήρχε τρόπος να είχε κλείσει η Αξιολόγηση και μάλιστα προ πολλών μηνών και ΧΩΡΙΣ Πρόσθετα Μέτρα.??
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Φυσικά θα μπορούσε.!!!!
 Με ποιο τρόπο.? 
Μα φυσικά εφαρμόζοντας κάποια από αυτά που αναφέρθηκαν ως Απαντήσεις, στο Α’ Ερώτημα.!!!!!!!
 Ας μη κοροϊδευόμαστε.!!!!
 Σε μια Χώρα (όπως οι δική μας), ΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ : 
Η Παραοικονομία (Υπολογίζεται σε ποσοστό ΠΑΝΩ από 40% του ΑΕΠ). 
Η Φοροδιαφυγή (Μόνο από την κλοπή του ΦΠΑ χάνονται ΠΑΝΩ από 10 Δις Ευρώ ετησίως). 
Η Εισφοροδιαφυγή. (Η «μαύρη» εργασία, (μαζί με την ανεργία), έχουν «στεγνώσει» τα Ασφαλιστικά Ταμεία). 
Η φυγάδευση στο Εξωτερικό ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 Δις Ευρώ, πολλά από τα οποία είναι «μαύρα». 
Η Κυβέρνηση αυτής της Χώρας που :
 Είτε είναι ΑΝΙΚΑΝΗ, είτε ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να καταπολεμήσει τις παραπάνω Παθογένειες, ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, και να επιρρίπτει στους Ξένους, ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.!!!!
 Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προσπαθεί να κλείσει τη 2η Αξιολόγηση με …. «Πολιτική Συμφωνία» (δηλαδή με … «μέσον»), μετά το κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης (που θα γίνει με μεγάλο «χαράτσωμα» του Ελληνικού Λαού), πολύ γρήγορα θα αντιληφθεί πως η Οικονομική Κρίση δεν αντιμετωπίζεται με … Πολιτικές Συμφωνίες, αλλά ΜΟΝΟ με Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις και με την καταπολέμηση των Αιτιών που την προκάλεσαν.!!!! 
Θα το αντιληφθεί όταν, (πολύ σύντομα) θα αρχίσει η … διαπραγμάτευση ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (την 3η). 
Τότε θα αναγκαστεί να πάρει ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ).!!!
 Πότε επιτέλους θα καταλάβει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ θα πάψουν να είναι προϋπόθεση για το κλείσιμο της Αξιολόγησης, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΞΑΛΕΙΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ.?????? 
Έχουμε και το Κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο «καταγγέλλει» την Κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της Αξιολόγησης.
 Την κατηγορεί γιατί δεν κάνει Μεταρρυθμίσεις (γενικώς και …. αορίστως και χωρίς να τις συγκεκριμενοποιεί).!!! 
Εάν λάβουμε υπ’ όψη το παρελθόν, όπου η Κυβέρνηση Σαμαρά (μαζί με τον Βενιζέλο βεβαίως – βεβαίως), το «Πετσόκομμα» των Μισθών και των Συντάξεων το είχαν βαφτίσει … «Μεταρρυθμίσεις», εάν θυμηθούμε και τον Μητσοτάκη (υπουργό του Σαμαρά), ο οποίος ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ επίσης τις είχε βαφτίσει …. «Μεταρρυθμίσεις», όταν ακούω για Μεταρρυθμίσεις (γενικά και αόριστα) από τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη, ομολογώ ότι …. κουμπώνομαι. !!!!
 Οι Μεταρρυθμίσεις (τις οποίες δεν είδαμε ούτε από την Κυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο 2004 – 2009, ούτε από την Κυβέρνηση Σαμαρά την περίοδο 2012-2014), πρέπει να περιγράφονται ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ.
 Εάν πρόκειται για Μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το Κράτος πιο λειτουργικό, το Σύστημα Υγείας πιο αποτελεσματικό, εάν ΔΕΝ Φτωχοποιούν τον Ελληνικό Λαό, εάν στοχεύουν στην Πάταξη: Της Διαφθοράς, της Παραοικονομίας, της Φοροδιαφυγής και της Εισφοροδιαφυγής, ας το ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ. 
Επίσης να ανακοινώσει ότι θα ελέγξει και θα Φορολογήσει όσους έχουν βγάλει «ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ» στο εξωτερικό. 
Και αφού ο Κ. Μητσοτάκης ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ότι θα κάνει τα παραπάνω, ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΛΑΘΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.!!!!
 Και να μη περιορίζεται στο να καταγγέλλει την Κυβέρνηση μόνο για ΤΟ ΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της Αξιολόγησης.!!!
 Όμως, είμαι βέβαιος ότι ο Κ. Μητσοτάκης, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ.!!!
 Αλλά θα ακολουθήσει την «πεπατημένη» των προηγούμενων Κυβερνήσεων της Ν.Δ (Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά). Δεν έχει άραγε αντιληφθεί ότι :
 Εάν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε.????? Και ότι ΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ και ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ που εξαγγέλλει, (μείωση του συντελεστή της φορολογίας των επιχειρήσεων από 29% σε 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά30% σε … τρία χρόνια και άλλα σωστά ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ), 
Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, εάν δεν γίνουν γενναίες και Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, και εάν δεν καταπολεμηθούν, ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΑΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ. 
Για να καταλάβουμε την αδιαφορία, (ή μάλλον την προσπάθεια ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ), που έχουν δείξει οι Κυβερνήσεις των Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα για το θέμα της Φυγάδευσης των εκατοντάδων Δισεκατομμυρίων Ευρώ στο Εξωτερικό, θα επισυνάψω δύο Links. Και τα δύο είναι από την περίοδο του Οκτωβρίου του 2011, όπου ο τότε Υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος παρουσιάζει κάποια στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων στο Εξωτερικό τα οποία προέκυψαν χάρη στην Άρση του Τραπεζικού Απορρήτου, που είχε θεσμοθετήσει η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. 
Ο τότε Υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος, έδειχνε αποφασισμένος να προχωρήσει την έρευνα σε βάθος. ΑΛΛΑ…….. Τον επόμενο μήνα (αρχές Νοεμβρίου του 2011), ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ αυτοδύναμα εκλεγμένος Πρωθυπουργός της Χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, από μια μειοψηφία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, (του δικού του Κόμματος).!!! 
Ακολούθησαν οι Κυβερνήσεις του Λ. Παπαδήμου, του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα. Σε αυτούς τους 64 μήνες μετά την ανατροπή Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έγινε ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ για να αποκαλυφθούν αυτοί που έβγαλαν ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ χρήματα στο εξωτερικό και να εισπράξει το Κράτος τα διαφυγόντα Φορολογικά Έσοδα, αλλά τον Ιούλιο του 2013, η Κυβέρνηση Σαμαρά έκανε μια ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ προνομιακή ρύθμιση.
 Ψήφισε το νόμο 4174/26-7-2013 (άρθρο 36), με τον οποίο παραγράφει τον έλεγχο σε πιθανούς φοροφυγάδες, όπως έχει καταγγείλει το Στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.
 Σε αυτή την Κυβέρνηση, υπουργός Οικονομικών, ήταν ο Β. Βενιζέλος. 
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου