Η ακόλουθη
ανακοίνωση:
Από τον Τομέα Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Αξιοποίησης Εθνικών Πόρων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,
Η υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ιδεοληπτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις ξένες επενδύσεις γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την διεθνή εικόνα της χώρας.
Μετά από 10 χρόνια ύφεσης και αποεπένδυσης η χώρα έχει ανάγκη από
νέες επενδύσεις χωρίς τη διαμεσολάβηση των ΚΕΠ της Κουμουνδούρου ή της Πειραιώς 63.
Είναι κομβικό σημείο εδώ το να απαντηθούν με σαφήνεια από την Κυβέρνηση τα ακόλουθα ερωτήματα:
ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο έχει στο μυαλό της.
τι πιστεύει για τις επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου και υψηλής τεχνογνωσίας στις ορυκτές πρώτες ύλες.
Αν δεν τις αποδέχεται στην Ελλάδα που ονειρεύεται, πρέπει να πληροφορήσει την κοινωνία και τα σχετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για να κλείσουν τις σχολές του αντικειμένου και να μην σπουδάζουν εκατοντάδες νέοι άνθρωποι κάτι που δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα.
Αν την ενδιαφέρει η συγκεκριμένη επενδυτική δραστηριότητα στην Χαλκιδική ή όχι οριστικό.
και αν υπάρχει στα σχέδια της, σε περίπτωση που την ενδιαφέρει η συνέχιση της δραστηριότητας, πρόταση αλλαγής του επενδυτικού ομίλου ή και αλλαγή πλαισίου, κανόνων, αδειοδότησης.
Οι χειρισμοί κυβέρνησης και εταιρίας εκμετάλλευσης, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στα διεθνή μέσα, επειδή η Eldorado είναι σημαντικός παίκτης σε μία δραστηριότητα που έχει την προσοχή πολλών επενδυτών.
Η συγκεκριμένη επένδυση απασχολεί 2.400 άτομα πολλά από τα οποία είναι υψηλού βαθμού εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας.
Αν κλείσει η Ελληνικός Χρυσός και η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να συνεχίσει την επένδυση με άλλο σχήμα, πολλοί από αυτούς θα φύγουν στο εξωτερικό.
Σε κάθε επενδυτική διαδικασία αν η κυβέρνηση και οι σχετικές υπηρεσίες έχουν οποιονδήποτε επιφύλαξη για την τεχνολογική και περιβαλλοντική επάρκεια των επενδυτικών σχεδίων, οφείλουν να ζητήσουν από τον επενδυτή ότι απαιτείται για την εξασφάλιση του οικοσυστήματος και των τοπικών κοινωνιών.
Όμως αυτό πρέπει να γίνεται ανοικτά και κυρίως σε αυστηρά χρονικά πλαίσια.
Αν ο όποιος επενδυτής αρνείται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας τότε είναι λογική συνέχεια η άρση της αδειοδότησής του.
Αυτό οφείλει να ισχύει παντού, για μικρές ή μεγάλες επενδύσεις σε κάθε τομέα και κλάδου.
Από την άλλη πλευρά, αυτή του κράτους, η ατελείωτη αδειοδοτική περιπέτεια, οι αναβολές αποφάσεων και οι αντικρουόμενες πολιτικές υπουργείων και Μαξίμου, μόνο ζημιά κάνουν στην Εθνική Οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας.
Δεν θα θέλαμε να αποδειχθεί ότι στην εξέλιξη υπάρχει οποιοσδήποτε μικροκομματικός σχεδιασμός ή ακόμη χειρότερα επίδειξη δύναμης της μιας ή της άλλης πλευράς, σε βάρος της εικόνας της χώρας που αναζήτα επενδύσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου