«Έδειξε» Γεννηματά
«Οδήγησε τις εξελίξεις με τη θετική της παρουσία»
"Δεν συμφωνώ με τα περί κληρονομικού δικαιώματος
- Η κα Γεννηματά δεν κληρονομεί κάτι"
Αν και έκανε λόγο για «ψήφο κατά συνείδηση» το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών σοσιαλιστών και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δήμητρης Ρέππας «έδειξε» με τον τρόπο του την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εν όψει β’ γύρου.
«Ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προτάσσουμε την πολιτική σε σχέση με τα πρόσωπα», είπε αρχικά στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πράξει το κόμμα την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Έχουμε ένα πολιτικό πλαίσιο και δίνουμε προβάδισμα στην πολιτική και όχι στα πρόσωπα», πρόσθεσε και εξήγησε πως «Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης έχουν διαφορές και κάθε πολίτης που ανήκει στο ΚΙΝΗΜΑ μπορεί να αξιολογήσει την επιλογή του…».
Θέλοντας να γίνει ακόμα πιο σαφής είπε, ότι σύμφωνα με τη δική του άποψη «η Φώφη Γεννηματά ως πρόεδρος ΠΑΣΟΚ έχει μια πολύ θετική παρουσία γιατί αυτή κατάφερε να οδηγήσει τις εξελίξεις έως σήμερα, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης είναι αξιόλογος κάτι που έδειξε ως γραμματέας επί εποχής προεδρίας του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου».
Πάντως, ο κ. Ρέππας έσπευσε να «ψέξει» με τον τρόπο του τον κ. Ανδρουλάκη για τις αιχμές του για «οικογενειοκρατία και κληρονομικό δικαίωμα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτά τα περί κληρονομικού δικαιώματος δε με βρίσκουν σύμφωνο.
Η κα Γεννηματά δεν κληρονομεί κάτι, ανταγωνίζεται σε μια ανοιχτή διαδικασία και διεκδικεί τη ψήφο όχι διορισμό…».
Εξάλλου αναφερθείς στη διαδικασία και τη συμμετοχή των ψηφοφόρων είπε πως «η συμμετοχή δίνει δύναμη στον ηγέτη και δεσμεύει όλους να συνεργαστούν.
Πάντως το παρασκήνιο έχει το μικρότερο ρόλο από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, γιατί από το 2004 αποφασίσαμε να εκλέγουμε ηγέτη από τη βάση. Θυμίζω ότι μας ειρωνεύτηκαν τότε και τον Γ. Παπανδρέου που εγκαινίασε τη διαδικασία και τελικά η ΝΔ μας ακολούθησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε πρόεδρο από μόλις 800 συνέδρους».
«Αν υπάρχει μια κυβέρνηση που κυνήγησε τους φορολογικούς παραδείσους ήταν η κυβέρνηση Παπανδρέου», σχολίασε σχετικά
«Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία για πολλούς λόγους.
Προοδευτικοί πολίτες που ένιωσαν ότι υπερασπίζονται την παράταξη τους όταν κατάλαβαν ότι πάνε να εξοντώσουν την παράταξη κινητοποιήθηκαν, επίσης συνέβαλε η τραγική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η αποκαλυπτόμενη αδυναμία της ΝΔ για αξιόπιστη εναλλακτική λύση».
Παράλληλα, χαρακτήρισε τη «διαδικασία καινοτόμα, γιατί δεν αφορά ένα κόμμα, αλλά πολλούς και διαφορετικούς που συγκλίνουν στην κεντροαριστερά, άρα το όργανο έπρεπε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων».
Δεν παρέλειψε επίσης να υπερτονίσει το «πρωτοφανές να διεξάγονται ντιμπέιτς μεταξύ υποψήφιων ενός κόμματος».
«Δεν είναι παράλογο να προχωρούμε στην εκλογή ηγεσίας και μετά να προχωρούμε στη διεξαγωγή συνεδρίου.
Δεν υπήρχε οργανωτικό πλαίσιο για να συνυπάρξουν αυτές οι δυνάμεις.
Στη συνέχει θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συνέδριο απαλλαγμένο από μηχανισμούς και να κάνουμε το πρώτο βήμα από καθαρή βάση», υποστήριξε ο ίδιος.
Πάντως ισχυρίστηκε πως «αίσιο τέλος στη διαδικασία θα είναι να ξεπεράσει τον συγκυριακό ορίζοντα των υποψηφίων, να συνδεθεί με τα εκλογικά προτάγματα και το μέλλον της χώρας».
Συν τοις άλλοις εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ποσοστό συμμετοχής θα είναι υψηλό και τη δεύτερη Κυριακή και απέρριψε μετ’ επιτάσεως το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Κεντροαριστερά, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν νιώθει Κεντροαριστερά να το πει σε όλους, να πάρει μια απόφαση στο συνέδριό του και να μας το πει, δεν μπορεί όταν συνεργάζεται με Καμμένο και να υμνεί τον Τραμπ να χαρακτηρίζεται από κάποιους Κεντροαριστερά…».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου