Bullying στην Φώφη
Τι έγινε στην κλειστή σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας
Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής με στελέχη του «παπανδρεϊκού» μπλοκ να κατηγορούν την Φώφη Γεννηματά για «αλληθώρισμα» προς την ΝΔ.
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, χθες Τετάρτη, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, εξελίχθηκε με θυελλώδη τρόπο.
Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ η οποία ζήτησε «να ηττηθούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που επιβάλλουν νέες θυσίες και δεσμεύσεις, μοίρασμα της φτώχειας και των επιδομάτων» και να αλλάξουν οι «δυσβάσταχτοι όροι» της μεταμνημονιακής εποχής που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους θεσμούς.
Αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι η ψήφος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα βάλει «φραγμό» στην επιστροφή της Δεξιάς, καθώς είναι αδιανόητο τη λύση να αποτελεί η αυτοδυναμία της ΝΔ.
«Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει σε κυβέρνηση μόνο και μόνο για να συμπληρωθούν οι αριθμοί και να εξασφαλιστεί η δεδηλωμένη», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.
Αντέδρασε ο Ρέππας
Ωστόσο, αυτές οι διατυπώσεις προκάλεσαν την αντίδραση αρχικά του Δημήτρη Ρέππα, πρώην υπουργού και στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.
Οπως υποστήριξε η απόφαση αυτή δεν είναι επαρκής και ζήτησε να διατυπωθεί ρητά ο όρος ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση μόνο με την ΝΔ αλλά, σε τρικομματική κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ή με όλους μαζί ή με κανένα» ήταν το πνεύμα της τοποθέτησης Ρέππα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι αν η Φ. Γεννηματά εξακολουθήσει την τακτική να «γέρνει» προς τα δεξιά, μη αποκλείοντας συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, τα εκλογικά ποσοστά του Κινήματος αλλαγής, όχι μόνο διψήφια δεν θα είναι, αλλά πολύ χαμηλότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά απάντησε ότι «αυτή η κοκκορομαχία, ο διχασμός και η πόλωση μπορεί να συντηρείται στα κομματικά επιτελεία αλλά αφήνει αδιάφορη την κοινή γνώμη».
«Αν ήταν έτσι δεν θα έπαιρναν άλλοι 35% και άλλοι 25%» αντέτεινε ο Δ. Ρέππας.
Τη σκυτάλη πήραν άλλα στελέχη
Ωστόσο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν δευτερολόγησε καθώς έπρεπε να αναχωρήσει για κάποια υποχρέωση και ο «ζωηρός» διάλογος συνεχίστηκε μεταξύ των στελεχών.
Ο Μανώλης Οθωνας τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ με βάση την προγραμματική του πλατφόρμα και υπό την προϋπόθεση της εκλογικής εντολής θα φέρει τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπα με τις ευθύνες διακυβέρνησης του τόπου.
Ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαππας απευθυνόμενος στον Δ. Ρέππα είπε: «Τι προτείνεις ακριβώς, Δημήτρη; Να μετατραπούμε σε ΚΚΕ που λέει όχι σε όλα;» τονίζοντας την ανάγκη κυβερνησιμότητας.
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και επίσης προερχόμενος από το ΚΙΔΗΣΟ, στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου αλλά και της Φ. Γεννηματά, Φίλιππος Σαχινίδης προέταξε την ανάγκη να ενισχύσει το ΚΙΝΑΛ την προγραμματική του αυτοτέλεια και να υπενθυμίζονται πιο έντονα οι ευθύνες της διακυβέρνησης της ΝΔ για την κρίση στη χώρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η «παπανδρεϊκή» Αφροδίτη Παπαθανάση, ενώ ο Μιχ. Καρχιμάκης ζήτησε να γίνει πιο ριζοσπαστικός ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΚΙΝΑΛ και να προταχθούν ζητήματα όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων κλπ..
Ενταση στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝΑΛ -
Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας
Στο τέλος η Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝΑΛ επέλεξε μια μέση λύση και εξέδωσε ομόφωνα ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Αναπτύσσουμε τον δικό μας λόγο για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον λαό μας.
Με αντιπαράθεση ουσίας, τόσο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς την Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι το μέλλον μας η μιζέρια, το μοίρασμα της φτώχειας, η ελεημοσύνη, τα ψίχουλα της επιδοματικής πολιτικής του κ. Τσίπρα.
Δεν αποτελεί λύση το ρίσκο, το άλμα στο κενό, η στήριξη των λίγων και ισχυρών που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης.
Η Ελλάδας δεν θα αφήσει πίσω την κρίση, δεν θα ανοίξει νέες προοπτικές με την τεχνητή πόλωση και το διχασμό που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.
Γι αυτό επιμένουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Συνεννόησης.
Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί εγγύηση για την ενότητα, την αξιοπρέπεια της χώρας και των Ελλήνων.
Ζητάμε ισχυρή εντολή στις ερχόμενες εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής […] για να κλείσει επιτέλους ο κύκλος της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας» αλλά και για να μπει φραγμός στην επιστροφή της Δεξιάς.
Αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έχει τόσες ευθύνες για την κρίση δεν αποτελεί λύση για τη χώρα».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μητσοτάκης: Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα…
Bad Bank:
Το σχέδιο της κυβέρνησης για να βοηθήσει τις τράπεζες…
Τσακαλώτος: Μην λέτε για τράπεζες που καταρρέουν –
Δεν είναι…
Τέλος σημειώνεται: «Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για μια ισχυρή Κυβέρνηση, ευρείας πλειοψηφίας, που έχει ανάγκη ο τόπος , με προοδευτική ατζέντα, Κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί την οριστική έξοδο από την κρίση και την πορεία ανασυγκρότησης. Κυβέρνηση που με αξιοπιστία μπορεί να διαπραγματευτεί και να αλλάξει τους επαχθείς όρους που συμφώνησαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με πρώτο την μείωση του στόχου για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε Κυβέρνηση απλά και μόνο για να συμπληρωθούν οι αριθμοί, να εξασφαλισθεί η δεδηλωμένη».
Πηγή: tokarfi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου