Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Από Στρασβούργο:

Ανταποκριθήκαμε.!!!



Άμεσα στις ανησυχίες των Ελλήνων..
Και Ευρωπαίων αγροτών,
Νίκος Παπανδρέου

Ψηφίζοντας την απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
«Το κόστος της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιμερίζεται δίκαια σε όλους και όχι να επιβαρύνει δυσανάλογα τους Ευρωπαίους αγρότες».
Ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Παπανδρέου μετά την υπερψήφιση της απλοποίησης των κανόνων της ΚΑΠ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση στο Στρασβούργο, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των αγροτών, ενέκρινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την πρόταση της Επιτροπής για απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Πρόκειται για μία απόφαση – σταθμό, αφού συμβάλλει στην ισορροπία μεταξύ εξασφάλισης μεγαλύτερης ευελιξίας για τους αγρότες και τα κράτη- μέλη και ελάφρυνσης του διοικητικού φόρτου, ενώ βοηθά τους αγρότες να αφομοιώσουν καλύτερα την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Οι αγρότες, χωρίς να αμφισβητούν τις περιβαλλοντικές παραμέτρους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, απαιτούν μια πιο δίκαιη μετάβαση, ώστε να ανταποκριθούν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το κόστος της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιμερίζεται δίκαια σε όλους και όχι να επιβαρύνει δυσανάλογα τους Ευρωπαίους αγρότες. Παρέχοντας χαλάρωση σε ορισμένες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, διευκολύνουμε τον καθημερινό τους αγώνα. Μόνο έτσι δε θα μείνει κανείς πίσω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου