Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Δεύτερο :

 Το ΠΑΣΟΚ, στις Ευρωεκλογές-

Με σοβαρή αντιπολιτευτική πρόταση..!

«Σε εγρήγορση εδώ και καιρό» δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Παπανδρέου, μιλώντας στον Αθήνα 984 με την ευκαιρία και των ευρωεκλογών, καλεσμένος του Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Επισκέπτομαι τακτικά σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας και διοργανώνω συνέδρια για να ενημερώσω τους πολίτες σχετικά με όσα γίνονται στις Βρυξέλλες. Οι μηχανές αρχίζουν να δουλεύουν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης περιοδεύει στην Ελλάδα, με όλους τους υποψήφιους πλέον να ενεργοποιούμαστε».

*ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ -ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα έρθει δεύτερο στις 9 Ιουνίου, παρά τα μηνύματα περί του αντιθέτου από τα δημοσκοπικά ευρήματα, ενώ εντόπισε απουσία νεανικού ενδιαφέροντος σχέση με τις πολιτικές διεργασίες.

«Εμείς, πιστεύουμε ότι θα είμαστε δεύτεροι στις ευρωεκλογές , θα το δούμε στην κάλπη, στις 9 ΙουνίουΔεν είναι εύκολο, δίνουμε τη μάχη σε συστράτευση με όλα τα μέλη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Προχωράμε όμως δυνατά, θα το καταφέρουμε ό,τι κι αν λένε τα γκάλοπ…. Διατυπώνουμε σοβαρή αντιπολιτευτική πρόταση» συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Παπανδρέου αναγνώρισε  ως μείζον πρόβλημα για την πολιτική ζωή, αλλά και τους πολιτικούς, το διαρκώς συρρικνούμενο ενδιαφέρον  των νέων, απέναντί τους.

«Πρόβλημα, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, αποτελεί η απουσία των νέων από τις συγκεντρώσεις και τις πολιτικές συζητήσεις…. Ο κόσμος έχει αρχίσει να αποσύρεται από τις εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία 10 -15 χρόνια χρόνια, οπότε αναζητούμε τρόπο για να τους πείσουμε να αλλάξουν στάση. Εκεί στοχεύει το σύνθημα της ΕΕ που προτρέπει «Μην αφήσεις άλλους να αποφασίσουν για σένα».

*ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κρίσιμο θέμα για τον Νίκο Παπανδρέου είναι η επικοινωνία με τους ψηφοφόρους μέσα από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικός που αγωνίζεται να μεταδώσει το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ διακριτά, μέσα από σοβαρές προτάσεις και συνέδρια, ενώ επισημαίνει το ενδιαφέρον του πάνω σε θέματα  που απασχολούν την κοινωνία χωρίς να έχουν κομματικό αποτύπωμα. Όπως ο παιδικός καρκίνος ή η μάστιγα του bullying στα σχολεία.

«Δεν μπορώ να κρίνω ποιος θα κερδίσει στα κοινωνικά δίκτυα. Προσπαθώ να επικοινωνήσω τα μηνύματά μας στον κόσμο με προτάσεις και συνέδρια που ασχολούνται με σημαντικά θέματα, χωρίς κομματικό  χρώμα. Όπως ο παιδικός καρκίνος ή η μάστιγα του bullying στα σχολεία.  Δεν είμαι σίγουρος αν θα κάνω βίντεο προεκλογικά στο Τικ Τοκ. Προσωπικά, επιδιώκω να κρατήσω το σοβαρό μέτωπο. Δεν πιστεύω ότι  οι νέοι  δεν ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά. Αποστρέφονται  την  παραδοσιακή μορφή της πολιτικής και δεν πιστεύουν ότι ψηφίζοντας θα βοηθηθούν. Εκεί έγκειται η δική μας ευθύνη  προκειμένου να μας εμπιστευτούν ξανά…»

*ΖΟΥΜΕ ΜΙΑΝ ΑΝΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΩΣ ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αφήνοντας αιχμές για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παπανδρέου  εκτίμησε πως «Για να έρθουν στην εξουσία, έπρεπε να διαλύσουν, να κατασπαράξουν  το ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο όχημα της αλλαγής… Κάποιοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι στη Νέα Δημοκρατία, στον Καμμένο, κάποιοι ελάχιστοι ακόμα και στη Χρυσή Αυγή.. Σήμερα βλέπουμε μια άνιση δημοκρατία με ένα μεγάλο κόμμα. Αυτό είναι δημιούργημα της έλλειψης του ΠΑΣΟΚ».

 *ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, Η  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ –

«Έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη. Το ΠΑΣΟΚ έφερε τα μεσογειακά προγράμματα και έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ. Είμαστε λίγοι, αλλά καλοί. Ένας λόγος που ο κόσμος ψήφισε  Μητσοτάκη είναι επειδή  δεν ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, απορρίφθηκε  η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ευρωβουλή εμείς προωθήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είμαστε ένας μηχανισμός που προωθεί την πρόοδο, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.»

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ
«Δεν με ενοχλεί. Τον έχω γνωρίσει ως άνθρωπο και δεν μπορώ να ακολουθήσω τα στερεότυπα που βάζουν κάποιοι. Είναι μεταγραφή προφανώς χωρίς ιδεολογικά χαρακτηριστικά,  αλλά επειδή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ και θα είναι σωστός στρατιώτης. Οι κατηγορίες σε βάρος του από τη ΝΔ (δια στόματος Νικήτα Κακλαμάνη) είναι ενδεικτικές για το ποιόν της».
*ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

«Προφανώς δεν υπήρχε εθνικός λόγος για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως είπε ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός…. Είναι ζήτημα τάξης και δικαίου για το ΠΑΣΟΚ. Να αποδοθεί η ευθύνη και στην υπόθεση των Τεμπών και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων Υπάρχει ένα λαϊκό αίσθημα αδικίας. Ότι  κάτι δεν πάει καλά  στην Ελλάδα κι η Ευρώπη είπε κάντε κάτι γι’ αυτό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου