Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ:

ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.!!

Διαβάζω διάφορα «έγκυρα»
Και «καλώς πληροφορημένα»
ηλεκτρονικά Sait...
Που αποκαλύπτουν «επιστημονικώς»
Τη ζημιά που κάνουν οι ανεμογεννήτριες στο περιβάλλον και δεν βρέχει. Επικαλούνται μάλιστα τον καθηγητή Γεωυδρογεωλογίας και τεχνικής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που λέει: «Οι ανεμογεννήτριες με τους έλικες τους που γυρίζουν, εμποδίζουν τον παγετό, την πάχνη, την ομίχλη από τη χαμηλή νέφωση και δεν αφήνουν τους υδρατμούς να κάτσουν στο έδαφος. Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ. Επομένως, έχουμε μια καταστροφή εν τη γενέσει τους, των ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ και έναν εμποδισμό των υδρατμών να κάτσουν στο έδαφος και να παίρνουν μέρος στον υδρολογικό κύκλο της περιοχής».
Η Μεγάλη αυτή πλεκτάνη που παίζεται πάνω στο θέμα αυτό, πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις, ποιος η ποιοι και γιατί βρίσκονται πίσω από το κυνήγι μαγισσών που έχει ξεκινήσει εναντίον των πράσινων εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Γιατί άραγε τόση άγρια επίθεση στην προσπάθεια να απαλλαγεί ο πλανήτης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τα αέρια που παράγονται κυρίως από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο;
Με βάση λοιπόν την τοποθέτηση αυτή του καθηγητή για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ανεμογεννητριών συμπεραίνουν εντελώς αυθαίρετα ότι: “Είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, σε καμένες εκτάσεις να «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες αντί για δέντρα, καθώς υποβαθμίζεται το περιβάλλον στον βωμό της… πράσινης ενέργειας».
-Πρώτον. Σε καμία περιοχή που κάηκε δεν έχει μέχρι τώρα γίνει εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει ανατρέχοντας απλώς στην εφαρμογή Google Earth Pro. Η δορυφορική εικόνα των καμένων είναι λοιπόν αδιάψευστος μάρτυρας της παραμυθολογίας ότι στα καμένα φυτρώνουν ανεμογεννήτριες. Αυτά που λένε μάλιστα οι συνομωσιολόγοι για την Εύβοια είναι πραγματικά τεράστια παραπληροφόρηση και χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση.
-Δεύτερον. Ο καθηγητής που προαναφέραμε μιλάει για ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ που εμποδίζονται στην περιοχή εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Εγώ λοιπόν ο αδαής ρωτώ. Σε περιοχές όμως της χώρας μας με μεγάλη βλάστηση, νερό και χωρίς ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά γιατί δεν βρέχει και έχουμε ξηρασία; Τι συμβαίνει εκεί αφού δεν υπάρχουν οι συνθήκες που αναφέρονται στη θεωρία του καθηγητή;
-Τρίτον. Στη Δανία που είναι γεμάτη ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά και παράγει μονό από ανεμογεννήτριες κοντά στο 50% της ενέργειας της, γιατί δεν επηρεάζεται το μικροκλίμα των περιοχών εγκατάστασης τους; Γιατί εκεί βρέχει πολύ και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις καταρρακτωδώς.
-Τέταρτον. Ποια δραστηριότητα ανθρώπινη πάνω στον πλανήτη δεν επιβαρύνει το περιβάλλον; Καμία. Είναι δηλαδή προτιμότερο να μείνουμε στα ορυκτά καύσιμα και να καταστρέψουμε οριστικά τη Γη η να επιδιώξουμε την λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση;
-Πέμπτον. Το πρόβλημα δεν είναι οι ανεμογεννήτριες και τα Φωτοβολταϊκά. Το πρόβλημα είναι ο προνομιακός υπέρ των λίγων και ισχυρών τρόπος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει τις άδειες χρήσης και εγκατάστασης τους. Αν δηλαδή ο λαός ατομικά η μέσα από τους συλλογικούς φορείς που διαθέτει έχει επίσης τη δυνατότητα να παράγει φτηνό ρεύμα. Είναι ζήτημα ισονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, τελικά μείζον θέμα δημοκρατίας.

Πηγή: Σταύρος Στραβόλεμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου