Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Ο Βολιώτης :

 Θανάσης Μυλιόρδος..!!!

 Μέλος τoυ Δικτύου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ-

 Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης

 Ανανεωτική Αριστερά, υποψήφιος διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου σε δήλωσή του τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, αναφέρει:

«Στην Ελλάδα της ολιγαρχίας, των καρτέλ, του κατακερματισμένου ΕΣΥ, της ακρίβειας, των επιδομάτων, των ανισοτήτων, της μη αναδιανεμητικής κουλτούρας, η ανάγκη για αλλαγή, για μια κυβερνώσα δύναμη του σοσιαλισμού με Δημοκρατία είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Το εγχείρημα αυτό προϋποθέτει ενότητα, εξωστρέφεια, υπερβατικότητα, έμπνευση, όραμα και ένα σχέδιο μακράς πνοής

Η φιλοσοφία της Αλλαγής, γενικότερα, που αποτελεί τον τροχό της Κεντροαριστεράς και Αριστεράς, θα αποτελέσει την απαρχή για την εγκαθίδρυση της εναλλακτικής πρότασης της διακυβέρνησης του τόπου και την αυθεντική φωνή των φοιτητών, των αγροτών, της εργατικής τάξης, των μη προνομιούχων.

 Όλα αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί, μόνο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που οφείλει ιστορικά και όχι μόνο να αποτελέσει τον πυλώνα, το βασικό πυλώνα μιας στιβαρής και πληθυντικής Κεντροαριστεράς. 

Ένα, όχι όμως, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μικρό, φοβικό, κλικαδόρικο.

Ένα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με άποψη, γενναίο, εξωστρεφές, που θα απευθυνθεί στο προοδευτικό φιλελεύθερο κέντρο, τη Ριζοσπαστική και Ανανεωτική Αριστερά, την Πολιτική Οικολογία, αποδεικνύοντας πως αν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, η αλαζονεία και η επικοινωνιακή πολιτική πάνε περίπατο. 

Όπως μεγάλο περίπατο, πήγε ο κ. Μπακογιάννης, από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος Χάρης Δούκας κατάφερε να ενώσει Αριστερά και Κεντροαριστερά και να αμφισβητήσει την ηγεμονία της Δεξιάς. Να πετύχει το ακατόρθωτο, και να αποδείξει, πως η εποχή επιτάσσει μια κουλτούρα συνεργασιών, καθαρή ματιά και στόχο να υπάρχεις στην πολιτική, ώστε μέσω της σύνθεσης, να βελτιώνεις τις ζωές των πολλών.

Ο ανανεωτικός χαρακτήρας του Χάρη Δούκα είναι αυτό που λείπει από τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η ανανέωση αυτή, που θα ενώσει δυνάμεις με μοναδικό σκοπό  τη δημιουργία μιας μεγάλης σοσιαλδημοκρατικής δύναμης, αυθεντικά σοσιαλιστικής και σύγχρονης, δημοκρατικής, ικανής να ανοίξει στο σύνολο της Αριστεράς, με την προοπτική κατάκτησης της πλειοψηφίας.

Με τον Χάρη Δούκα, λοιπόν, για μια δυνατή πλειοψηφική και πληθυντική Κεντροαριστερά, που θα εμποδίσει την Ακροδεξιά να παίξει κεντρικό στρατηγικό ρόλο στην σκακιέρα της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Με τον Χάρη Δούκα, λοιπόν της σύνθεσης και του know how των μεγάλων ανατροπών, όχι ως ένα underdog, αλλά ως ο Άνθρωπος και μετά ο πολιτικός, που οραματίζεται ένα Κίνημα Λαού, απέναντι στην λαίλαπα της ολιγαρχίας και του συστήματος.

Με τον Χάρη Δούκα, λοιπόν για ένα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που θα επανιδρύσει τη σοσιαλδημοκρατία. Μια σοσιαλδημοκρατία, που επανιδρύθηκε το 1930 ως απάντηση στην άνοδο του φασισμού, και που το 2008 έχασε χρυσή ευκαιρία να ξανά συστηθεί στο κοινό της και πέρασε 15 χρόνια συρρίκνωσης, εσωστρέφειας και αμφισβήτησης. Για ένα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που θα ανθίσει ξανά και η προγραμματική στασιμότητα θα ξεπεραστεί.

Με τον Χάρη Δούκα, λοιπόν, για μια μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, που θα συνεχίζει να εμπνέεται από τις αρχές του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού, από τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της οικολογίας.

Το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ανήκε και θα ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Έχει πολιτική, ιστορική και κοινωνική διαδρομή.

Και με τον Χάρη Δούκα, θα την υπερασπιστεί, και με δύναμη τους ανθρώπους της, θα ανατρέψει, ξανά, τη Δεξιά.

Χάρη, Πάμε να νικήσουμε ΤΩΡΑ.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πρέπει να αποδειχθεί υπερβατικό, και η ηγεσία του εξωστρεφής με την κοινωνία. Οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με τη συγκρότηση της νεολαίας, τη δημιουργία νέας συνδικαλιστικής παράταξης και καθημερινή διασύνδεση με την κοινωνία. Έτσι μόνο θα κερδηθεί η μάχη απέναντι στην συντηριτικοποίηση, που φαντάζει ως κανονικότητα. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να αποδείξει, πως έχει την αντιπρόταση διακυβέρνησης του τόπου, με αμιγώς πολιτικούς όρους. Να ξανά αποκτήσει η χώρα αντιπρόταση ελπίδας.

Εχθρός της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς δεν είναι τα διαφορετικά κόμματα, που στεγάζονται εντός αυτών των συνόρων. Εχθρός της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς είναι ο οποιοσδήποτε προωθεί πολιτικές, που προάγουν το καλό των ολίγων, υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολλών, είναι εχθρικές προς το περιβάλλον και οι αποφάσεις τους δεν έχουν ως επίκεντρο τον Άνθρωπο. Πρόκειται λοιπόν, για μια ιδεολογική μάχη, που απαιτεί δημοκρατική συστράτευση και ενσυναίσθηση του κρίσιμου διακυβεύματος της εποχής. Ο φόβος τους, η ύπαρξη ιδεολογικής διαμάχης και περιεχομένου στις εκλογές, ας γίνει το δημοκρατικό όπλο, μιας Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, που η κοινωνία επιζητά απεγνωσμένα, να δείξουν παλμό..

Να γίνει το κόμμα, ένα κόμμα με οργανωτικές δομές σε όλη τη χώρα, για να γίνουν σταθερά και στιβαρά βήματα, ώστε να δομηθεί ένα νέο, σύγχρονο πολιτικό κίνημα, που θα λειτουργεί από κάτω προς τα πάνω, από τη βάση προς την ηγεσία για την κοινωνία. Ένα Κίνημα Λαού, ξανά.

Η Κεντροαριστερά να μην τεμαχιστεί περεταίρω, και να πάψει να είναι θύμα ναρκισσιστικών μικροδιαφορών, να αφουγκραστεί την κοινωνία, να την εκφράσει, να την υπηρετήσει, με μπροστάρη το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που οφείλει να είναι πιστό στο ραντεβού με την ιστορία.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, με τον Χάρη Δούκα, για το ραντεβού με την ιστορία.

 Ένα ραντεβού, που ίσως του δίνεται η τελευταία ευκαιρία, να μετουσιώσει τα φιλολογικά του θέλω, ο χώρος, σε πράξεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά το πραγματικό ανάχωμα απέναντι στη Δεξιά.

Ένα ραντεβού, που αν δεν μετουσιωθεί και δεν ευοδώσει, το μέλλον θα προσάψει στην Αριστερά, πως για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να φέρει την Άνοιξη».


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου